Welkom in het Parkbos

Het Parkbos ligt op de grens van Gent, De Pinte en Sint-Martens-Latem. De volledige groenpool is 1200 hectare groot.
Variatie troef in het Parkbos: behalve bos vind je er ook moerasgebieden (met knuppelpaden), speelnatuur, knotbomen, weidse graslanden en statige kastelen met imposante toegangsdreven. Een kruisbestuiving tussen rijke geschiedenis en nieuwe natuurontwikkeling.

Klik op de kaart om te vergroten
 

Welkom in het Parkbos - nieuws

Landbouw proeven en beleven in het Parkbos!
De Parkbos-landbouwers bieden een gevarieerd aanbod verse producten, educatieve activiteiten en feestelijke evenementen aan: van verjaardagsfeestjes op de boerderij, over biosnijbloemen tot sprankelende schuimwijn en versgeperst appelsap. Dit aanbod is echter weinig gekend bij omwonenden en Parkbos-bezoekers. Daarom ontwikkelden de Parkbos-partners samen met de lokale landbouwers een handige brochure. Hierin lees je wat de Parkbos-landbouwers jou te bieden hebben en wie ze zijn. Je kan de brochure downloaden op www.parkbos.be/downloads of aanvragen via info@parkbos.be.

Kleuterwandeling ‘De Kleine Spoorzoeker’
In het Zwijntjesbos, het avontuurlijk speelbos in Zwijnaarde aan de rand van het Parkbos, werd een nieuwe kleuterwandeling uitgewerkt. 
Samen met JCI Gent Artevelde stippelde de Stad Gent een belevingspad uit met diverse doe-opdrachten en een bijhorend boekje voor kleuters en hun gezinnen. Het pad werd ‘De Kleine Spoorzoeker’ gedoopt en biedt een avontuurlijke tocht van 1,5 kilometer aan door het Zwijntjesbos. Download hier het doe-boekje.


Welkom in het Parkbos - agenda

Zaterdag 16 oktober - Week van het bos: Vossenstreken (verhalentocht 3-7 jaar)
Vertelster Ine Keppens neemt avonturiers vanaf 3 tot 7 jaar mee op een magische tocht doorheen het bos. De vossen hebben weer streken uitgehaald. Kunnen wij de schapen, vogels, meneer pad en mevrouw mol helpen?!  Een tocht voor ware helden, echte durvers, maar ook voor de gezellige luisteraar en de stiekeme snuisteraar!  Ga je mee naar een  bos waar dieren kunnen praten en wij hen verstaan.

  • Aantal deelnemers per tocht: 12 kinderen (volwassenen kunnen helaas niet deelnemen).
  • Vertrekpunt en ophaalpunt: Kasteel Scheldevelde, aan de fietsenstalling naast het kasteel  (zoek de grote rode roos)
  • Startuur: 10u30 en 14u00.
  • Duur van de tocht: 50 min
  • Gratis, maar inschrijven is noodzakelijk. Voor de tocht van 10u30 kan dat via deze inschrijvingslink. Voor de tocht van 14u00 kan je je inschrijven via deze link

Zondag 17 oktober - Aanplant geboortebos in Zwijntjesbos (stad Gent)
De Stad Gent organiseert de aanplant van een groot geboortebos voor alle Gentenaartjes die geboren werden in 2019 en 2020. De plantactie gaat door in het Zwijntjesbos.

Vrienden van het Parkbos

Het Parkbos is zo’n bijzondere plek dankzij de betrokkenheid van heel wat mensen: bezoekers, Parkbosvrijwilligers, gidsen, de boswachter… Zij zijn de Vrienden van het Parkbos.

          
 


Wat wil je doen?


Voor kinderen


Wat is er te zien?