Coloma Rozenfestival 2021

De rozenmaand bij uitstek is juni. Dan zorgen 200.000 bloemen voor een adembenemend kleurenpalet in onze Rozentuin Coloma. Dat vieren we met het jaarlijkse Rozenfestival. Enkele weekends op rij vinden er allerlei activiteiten plaats in de Rozentuin, 100% coronaproof. Het thema van 2021 is Nederland. Kom jij mee genieten?

Een rozentuin van absoluut wereldniveau. Dat is ongetwijfeld de grootste troef van het domein Coloma in het hartje van Sint-Pieters-Leeuw. De Rozentuin van Coloma toont de roos in al haar facetten. Van primitieve roosjes, rechtstreekse afstammelingen van de oerrozen, tot veredelde rozen die het resultaat zijn van groene spitstechnologie. Van verre landen of van bij ons. Het is een indrukwekkende collectie: 3.000 rozenvariëteiten uit 25 landen groeien op 60.000 struiken.

In 2019 vond het Rozenfestival voor het eerst plaats. En het was meteen een schot in de roos. Het plan is om elk jaar meer activiteiten te organiseren tussen de rozen, voor elk wat wils. Door de coronacrisis waren we genoodzaakt het Rozenfestival in 2020 te annuleren, maar dit jaar staan we weer klaar met een beperkte coronaveilige editie van het Rozenfestival!

Fototentoonstelling van 13 juni tot eind augustus

Zondag 13 juni geven we de aftrap met een fototentoonstelling, helemaal in het teken van Nederland. De tentoonstelling is op groot formaat in openlucht te bekijken in park Coloma. De expo toont prachtige foto’s die genomen zijn door leden van de lokale fotoclub PixLeeuw. Een klein boekje geeft tekst en uitleg bij de foto’s en de fotografen. Het boekje kan in het Colomakasteel afgehaald worden.

Tot eind augustus blijft de tentoonstelling doorlopend te bezoeken, gratis en zonder inschrijving, tenzij de coronamaatregelen dat opnieuw zouden vereisen. Hou steeds voldoende afstand van de andere wandelaars en bezoekers.

Rozenmarkt geannuleerd wegens corona

Zondag 20 juni had de rozenmarkt moeten plaatsvinden, maar die hebben we veiligheidshalve een extra jaartje opgeschoven. Volgend jaar zijn we zeker terug met interessante workshops en leuke kramen vol rozen en rozenproducten.

Picknicken tussen de rozen op zondag 27 juni

Zondag 27 juni ten slotte halen we opnieuw de picknickdekens boven voor de rozenpicknick. Bestel je picknickmand online en haal die zondag af tussen 11.30u en 13.00u in het Colomakasteel. Samen met je bubbel kun je van je picknick genieten tussen de rozen of op je favoriete plekje in het park.

De picknickmanden reserveer je op voorhand via www.colomaspl.be. Je kunt kiezen tussen een standaard picknickmand van 20 euro of een kinderpicknickmand van 10 euro. Er is ook een vegetarische versie beschikbaar! Er zullen, helemaal in het thema, enkele Nederlandse accenten in de mand zitten. En nee, daarmee bedoelen we géén broodje kroket! (Foto picknick: Indian Dribble)Het Rozenfestival is een organisatie van Natuur en Bos én de gemeente Sint-Pieters-Leeuw.