Fietsers in de natuur

Fietsroute

Gaat wandelen je te traag? Dan kun je ook op de fiets een groot deel van onze gebieden ontdekken. Hieronder ontdek je enkele speciale fietsroutes in de natuur, om eens lekker door te trappen! Maar stippel vooral zelf je route uit, dat kan heel eenvoudig met de fietsknooppunten, die ook op onze kaart staan.

Fietsen langs de haven

Twee wandelaars bij Rietveld Kallo

Deze route loodst je vanaf Fort Liefkenshoek, over de grootste sluis ter wereld, langs Doel naar het rustige Kallo. Hou zeker halt aan het Rietveld van Kallo en haal je verrekijker boven bij Putten Weiden & Putten West. Adembenemende natuur, wilde paarden en eeuwenoude forten, met onderweg charmante dorpskroegjes en picknickbanken.

Ontdek de Havenlandroute in Kallo >

Fietsen door het water

Vader en dochter fietsen door water

In Bokrijk, tussen fietsknooppunt 91 en 243, in het uitgestrekte vijverlandschap van De Wijers, vind je een fietstocht waarbij je niet alleen langs maar ook door het water fietst. Het fietspad neemt je mee dwars door de vijver van de ene oever tot de andere. Op een bepaald moment fiets je zelfs met het wateroppervlakte aan weerszijden op ooghoogte! 

Fiets dwars door de vijver in Limburg >

Fietsen langs kastelen

Kasteel van Horst in het water

Klim aan het station in Leuven op je fiets en bol recht het Hageland in. Deze 34-km lange fietsroute brengt je onder andere langs het kasteeldomein van Horst, de Abdij van Vlierbeek en het Linden- en Chartreuzenbos. Voor de wijnkenners: ook het Bezoekerscentrum van de Hagelandse Wijn ligt op je weg.

Doe de Horstroute >

Fietsen door de bomen

Fietsen door de bomen

In Limburg kun je niet alleen fietsen door het water, maar ook fietsen door de bomen! Dat is een fiets- en wandelbeleving op 10 meter hoogte door de kruinen van de bomen in Bosland. Het Limburgse fietsroutenetwerk is letterlijk en figuurlijk naar een nog hoger niveau getild. Het fietspad ligt op het fietsroutenetwerk en bevindt zich vlak bij fietsknooppunt 272 aan het Pijnven, in Bosland, Hechtel-Eksel.

Fietsbeleving op grote hoogte >