Herman Teirlinckgebouw Brussel

Jobs, stages en vrijwilligers

Ben jij een natuurliefhebber en wil je die passie combineren met je werk? Dan zit je goed bij het Agentschap voor Natuur en Bos. We hebben een grote variatie aan functies voor een grote variatie aan mensen, of je nu van administratie of terreinwerk houdt, iedereen is welkom! 

Jobs

Er zijn momenteel geen vacatures.

  Eerste job?

  Ga jij het avontuur aan bij Natuur en Bos?

  “The greatest adventure is what lies ahead.” J.R.R. Tolkien

  Dat de Vlaamse natuur hot is, weet inmiddels iedereen: tijdens de coronacrisis herontdekte de Vlaming massaal onze wondermooie Vlaamse natuur. 

  Wist je dat we bij het Agentschap voor Natuur en Bos elke dag onze mouwen opstropen om aan meer en betere natuur te werken? En daar kunnen onze medewerkers best nog wat hulp bij gebruiken. We zijn voortdurend op zoek naar nieuwe collega’s. Voor allerlei administratieve jobs, of jobs waar je met je  twee ‘botten’ middenin de natuur staat. Voor sommige jobs heb je al wat ervaring nodig, maar ook jongeren met een kersvers diploma of zonder diploma zijn bij ons welkom. In onze vacatures staat altijd duidelijk uitgelegd naar welk talent we op zoek zijn.

  Een heleboel fijne voordelen

  Werken bij de Vlaamse overheid komt met een heel pakket fijne voordelen.

  On the move …

  Kom je met het openbaar vervoer werken? Dan betalen we dat voor jou. Kom je liever met de fiets? Met onze fietsvergoeding per kilometer fiets je je loon snel de hoogte in. Moet je de baan op voor je job? Dan gebruik je toch gewoon een van onze (elektrische) poolwagens of je pikt een Cambio-deelwagen op.

  Hybride werken?!

  Hybride werken, het klinkt een beetje sciencefictionachtig, maar het betekent gewoon dat de kantoorwerkers bij Natuur en Bos werken op een locatie van de Vlaamse overheid kunnen combineren met thuiswerk. Dat zorgt voor een goede werk-privébalans én happy medewerkers. En laat dat laatste nu net iets zijn dat we superbelangrijk vinden.

  Tijd om te chillen

  Ga je graag uitgebreid met vakantie naar verre bestemmingen? Dan zit je bij ons helemaal goed met 35 vakantiedagen per jaar én een week vakantie tussen Kerstmis en Nieuwjaar. Meer dan genoeg tijd dus voor je feestshopping.

  Doorgroeimogelijkheden

  Met 650+ medewerkers is Natuur en Bos een grote organisatie met veel doorgroeimogelijkheden. Da’s handig als je na een tijdje graag een andere job wil doen. Dat kan binnen Natuur en Bos, maar je kunt ook kijken of er jobs zijn die je aanspreken binnen de Vlaamse overheid.

  Je krijgt bij de Vlaamse overheid sowieso alle kansen om je ervaring en expertise in je vakgebied te verbeteren. Zo is er een uitgebreid vormingsaanbod: van heel specifieke vakgerichte opleidingen tot algemene opleidingen rond bijvoorbeeld leidinggeven, ICT, gespreksvaardigheden,…

  Extra's

  Aha, nu komen we aan ons favoriete hoofdstuk: de extra's. 

  Je krijgt per gewerkte dag een elektronische maaltijdcheque. Handig om een snack mee te betalen, maar je kunt de cheques bijvoorbeeld ook gebruiken als betaalmiddel in een van onze bedrijfsrestaurants. 

  We wensen het je niet toe, maar mocht je ooit in het ziekenhuis belanden, dan helpt onze gratis hospitalisatieverzekering je financieel al een heel eind op weg.

  Met je PlusPas geniet je van allerlei speciale aanbiedingen: van kortingen op kledij en cinematickets tot goedkopere tickets voor pretparken en culturele evenementen. 

  Over de kosten voor je internetaansluiting en -abonnement hoef je je geen zorgen meer te maken, die nemen wij voor onze rekening. 

  Stage bij Natuur en Bos?

  Wil je vanuit je opleiding graag een stage volgen bij het Agentschap voor Natuur en Bos? Dat kan! Er zijn verschillende opties binnen Natuur en Bos. Je kunt een stage doen op vele vlakken: natuurbeheer, communicatie, onthaal en secretariaat… Vul eerst dit formulier in zodat wij precies weten waar jij naar op zoek bent.

  Vrijwilligerswerk

  Vrijwilligerswerk, vast iets voor jou

  Heb je af en toe een paar uurtjes vrije tijd en wil je die zinvol en op een leuke manier invullen? Dan is vrijwilligerswerk bij Natuur en Bos misschien iets voor jou. Als vrijwilliger bij Natuur en Bos kom je terecht in een groene en rustige omgeving. Je kiest bovendien zelf op welke momenten je beschikbaar bent.

  Wat hebben wij je te bieden?

  • Je krijgt een prachtige werkplek in de Vlaamse natuur
  • Je komt in contact met andere vrijwilligers die jouw interesse delen
  • Het materiaal dat je nodig hebt om je taak uit te voeren (inclusief kledij) wordt ter beschikking gesteld
  • Je bent verzekerd tijdens de uitoefening van het vrijwilligerswerk via onze vrijwilligersverzekering
  • Voor elk uur vrijwilligerswerk krijg je een punt, die punten kun je opsparen om opleidingen bij inverde te volgen (www.inverde.be)

  Welke vrijwilligersprojecten heeft Natuur en Bos?

  In Heverleebos en Meerdaalwoud, de Museumtuin van Gaasbeek, het park van Vordenstein, op de brandtorens van de Kalmthoutse Heide en tijdens het Hyacintenfestival in Hallerbos in april lopen reeds projecten met vrijwilligers, waar ook jij nog aan kunt meewerken. Dit is echter maar het puntje van de ijsberg, want we hebben nog veel meer kleine en grote vrijwilligersprojecten over heel Vlaanderen.

  Ken je zelf een natuurgebied van Natuur en Bos waar werk aan de winkel is, of waar je graag een handje zou willen toesteken, dan horen we dat heel graag natuurlijk!

  Heb je interesse?

  Wil je graag onze vrijwilliger worden?
  Vul dan dit formulier in, en wij contacteren je binnen de twee weken.

  Vrijwilligersverhalen

  Onze vrijwilligers zijn in heel diverse domeinen actief. Sommigen zijn gespecialiseerd in bloemen, anderen in bomen, en sommigen houden zelfs de wacht op onze brandtorens. Lees hun uiteenlopende verhalen!

  Externe jobs

  Projectleider duurzame mobiliteit en recreatie (80%) bij Grenspark Kalmthoutse Heide

  Fietsers

  Ben jij gepassioneerd door natuurbehoud en duurzame mobiliteit? Heb je ervaring in het leiden van projecten en ben je op zoek naar een uitdagende job waarin je een belangrijke rol speelt in het creëren van een evenwichtige bezoekerservaring in Grenspark Kalmthoutse Heide? Dan zou de functie van Projectleider duurzame mobiliteit en recreatie wel eens jouw volgende professionele avontuur kunnen zijn. Grenspark Kalmthoutse Heide is op zoek naar een projectleider duurzame mobiliteit en recreatie om het project Interreg NWE -MONA in goede banen te leiden.

  Lees de volledige vacature op de website van Grenspark Kalmthoutse Heide >

  Op deze pagina