Multimovepad

Multimovepad Gerheserbos-& heide

Dit bewegwijzerde multimovepad van ongeveer 1,2 kilometer start ter hoogte van zwembad De Merel. Door de klim- en stappalen, de evenwichtsbalk, de verspringbak, de katapult, het klimnet, de schommel en de evenwichtsbalk… leren kinderen onder andere volop klimmen, springen en landen, glijden, slaan, trekken en duwen, wandelen en lopen.

Veel van de aanwezige constructies werden gemaakt met hout afkomstig uit de omliggende bossen. Omgevallen bomen (door storm of in functie van veiligheidskap) krijgen op die manier een duurzame bestemming.

Het multimovepad bevindt zich in de vernieuwde speelzone. Naast een aantal open plekken voor kleine activiteiten werden ook twee kampen met een takkenwal gecreëerd. Enkele creatieve geesten ontwikkelden op die manier het ‘vossenkamp’ en het ‘everzwijnkamp’.

Aan de buitenzijde van de speelzone werd takhout gestapeld in functie van de veiligheid. In de speelzone prijken ook enkele mooie houten sculpturen.

Het multimovepad Gerheserbossen en -heide is het resultaat van een mooie samenwerking tussen het Agentschap voor Natuur en Bos, Sport Vlaanderen en de gemeente Leopoldsburg. Arbeiders van werkplaats ‘De Winning’, Natuur en Bos en de gemeente Leopoldsburg legden hierbij de nodige creativiteit aan de dag.

Bekijk de kaart

   
Locatie
51.11644, 5.21709
GPX
sportvlaanderen-multimovepad-gerheserbossen-en-heide-leopoldsburg.gpx
Afstand
1,16 km
Vertrekpunt
Zwembad De Merel (Zwarte Spechtstraat 57 - 3971 Leopoldsburg)
Straat
Zwarte Spechtstraat
Adres Postcode
3971
GIS Adres Stad als Tekst
Leopoldsburg
Bewegwijzering
Ja