Spelende kinderen

Multimovepad Kepkensberg Ham

Het avontuurlijke multimovepad is net geen 3 km lang. De wandeling biedt een ideale mix van sport, ontspanning en natuurbeleving en start met een pittige klim. Onderweg ontdek je uitdagende oefeningen voor jong en oud.

Moovie, de mascotte van Multimove, daagt je uit om te balanceren, gericht te werpen, te springen… maar bovenal om te bewegen en plezier te maken.

De heuvel ligt tussen de gehuchten Genebos en Genendijk in de gemeente Ham. Ondanks de geringe hoogte heeft de heuvel enkele steile hellingen. De Kepkensberg is begroeid met bos en toegankelijk voor wandelaars.

Ook het Hamse wandelroutenetwerk doorkruist dit gebied. De voorbije jaren heeft het gemeentebestuur regelmatig stukken bos gekocht zodat het een beschermd stukje natuur kan blijven.

Wist je dat je tijdens de tocht nog loopgraven uit de Tweede Wereldoorlog kan terugvinden? Terwijl de kinderen zich uitleven kun je ter plaatse meer over de historiek van deze bijzondere plek lezen.

Nuttige info:

  • Parkeren kan op de parking van de Scouts Genendijk, Bivakstraat 4, 3945 Ham
  • Het pad is niet rolstoeltoegankelijk
  • Onderweg zijn er picknickmogelijkheden, maar neem zeker je afval terug mee.
  • Wandelschoenen / laarzen zijn aanbevolen.

Start ter hoogte van scoutslokaal Genendijk, Bivakstraat 4, 3945 Ham.

Het multimovepad Kepkensberg is een initiatief van de dienst Vrije Tijd van de gemeente Ham in samenwerking met Sport Vlaanderen en het Agentschap voor Natuur en Bos.

Bekijk de kaart

 
Locatie
51.08278, 5.10646
GPX
sportvlaanderen-multimovepad-kepkensberg-ham.gpx
Afstand
2,71 km
Vertrekpunt
Scoutslokaal Genendijk (Bivakstraat 4 - 3945 Ham)
Straat
Bivakstraat 4
Stad
Adres Postcode
3945
GIS Adres Stad als Tekst
Ham
Bewegwijzering
Ja