Spelende kinderen

Multimovepad Parkbos (De Pinte)

Het bewegwijzerde multimovepad Parkbos van bijna 4 km is het eerste in Oost-Vlaanderen. Op de zesvoudige schommel, het evenwichtsparcours, het duikelrek, de metallofoon, de apenbrug, de twister… kunnen kinderen zich volop uitleven. 

Ze oefenen op die manier twaalf fundamentele bewegingsvaardigheden in zoals bijvoorbeeld klimmen, springen en landen, trekken en duwen en roteren. Het multimovepad in Parkbos loopt voor een stukje door het speelbos ‘Speelrijk’ (*). Arbeiders van het Agentschap voor Natuur en Bos en de gemeente De Pinte legden hierbij de nodige creativiteit aan de dag en een aantal speeltoestellen werden aangekocht.

Locatie: onthaalzone tegenover parking den Beer (kruispunt Polderdreef / N60) in De Pinte

Voor de realisatie van het multimovepad konden Natuur en Bos en het gemeentebestuur van De Pinte rekenen op de samenwerking met Sport Vlaanderen.

(*) Speelbos 'Speelrijk'

Het recent aangelegde speelbos van maar liefst 16 hectare groot krijgt de naam ‘Speelrijk’. Die geweldige belevingsplek met meerdere speelgrachten en wilgentunnels staat garant voor avontuur en ravotplezier. Boomstammen en hangbruggen over het water zorgen voor spannende oversteken. Kinderen kunnen er ook volop kampen bouwen en zich uitleven op de open plekken. Voor de allerkleinsten is er een afgebakende speelzone met zand en kleinere spelaanleidingen. Doorheen het speelbos slingert een wandelpad en tegen komende zomer zullen de (picknick)banken uitnodigen om er even te verpozen. Het speelbos Speelrijk kwam tot stand dankzij een goede samenwerking tussen Natuur en Bos en het gemeentebestuur van De Pinte waarbij de kosten respectievelijk 80% door het Agentschap en 20% door De Pinte werden gedragen.

blauw

Bekijk de kaart

 
Locatie
50.986473, 3.675326
GPX
sportvlaanderen-multimovepad-parkbos-de-pinte.gpx
Afstand
3,58 km
Vertrekpunt
Onthaalzone tegenover parking den Beer (kruispunt Polderdreef / N60 - 9840 De Pinte)
Straat
kruispunt Polderdreef / N60
Stad
Adres Postcode
9840
GIS Adres Stad als Tekst
De Pinte
Bewegwijzering
Ja