Natuurloop - Lommel

De natuurloop in Lommel bestaat uit maar liefst elf lussen in vier verschillende natuur- en bosgebieden: Sahara, Kolonie, Waaltjesbos en Kattenbos. Door de connecties tussen die verschillende gebieden zijn heel wat combinaties en dus ook afstanden mogelijk. Zo zijn de parcours van Kolonie, Sahara en Waaltjesbos met elkaar verbonden. Zowel de start-to-runners als de trail- en marathonlopers zullen er dus hun hart kunnen ophalen.

Kolonie
Ter hoogte van de tennisclub in de Sint-Bernardusstraat starten een blauwe lus van 3,1 km, een rode lus van 5,1 km en een zwarte lus van 7,1 km. De parcours brengen je door de bossen en de heide, langs de zandputten en het kanaal, en zorgen voor veel variatie. Via een bewegwijzerd verbindingstraject vind je aansluiting op verschillende lussen van de Sahara.

Sahara
Aan de Soeverein starten een groene lus van 1,5 km, een fuchsia lus van 3,1 km, een paarse lus van 6,1 km en een zwarte lus van 10,5 km. De grote zandvlakte van de Lommelse Sahara lijkt op een miniatuurwoestijn. Er zijn echter ook helderblauwe meertjes, heidestroken en geurende naald- en loofbossen. De schilderachtige landschappen en de afwisseling zorgen voor een unieke loopervaring.

Waaltjesbos
In dit jonge domeinbos van 205 ha op de grens met Mol en Balen liggen een blauwe lus van 5,1 km en een rode lus van 10,4 km. Het bos bestaat uit jonge aanplantingen van zowel naald-, loof- als gemengd bos. Er staan heel wat zomer- en wintereiken. Je kan er in alle rust genieten van de prachtige natuur. Via een verbindingstraject kun je connectie vinden met de loopparcours van de Sahara.

Kattenbos
Kattenbos kun je ontdekken via de rode lus van 4,8 km of de zwarte lus van 9,7 km. Die natuurparel heeft een rijke geschiedenis. Je kunt er genieten van zowel de heidepracht als van de krakende dennenbossen.

Bosland
Bovenvermelde natuurgebieden maken allemaal deel uit van Bosland, ook wel het grootste kindvriendelijke natuurgebied van Vlaanderen genoemd. Dankzij de afwisseling van bossen, heides, landduinen, rivieren, kanalen en graslanden mag Bosland zich een paradijs van biodiversiteit noemen.

Bekijk de kaart

     
Locatie
51.22189, 5.298055
Bewegwijzering
Ja