Lopers

Natuurloop - Muziekbos

De natuurloop van het Muziekbos start vlak bij de kerk van Louise-Marie. Je vindt de startzuil bij de petanquebaan. De aanloop geeft hier nog niets prijs van wat je als loper te wachten staat.

Al snel verlaat je het asfalt, waarna het parcours zich over een afstand van 5,3 km door het afwisselende Muziekbos slingert. Het reliëf is zelden vlak en de hoogtemeters worden in snel tempo aan elkaar geregen. Op het hoogste punt (150 m) ren je langs de romantische Geuzentoren, waar er banken staan met een mooi uitzicht op het recente heideherstel.

De ondergrond van de paden bestaat vooral uit zand, humus en porfier. Die zijn over het algemeen goed beloopbaar, en slechts bij echt regenweer op sommige plaatsen wat modderig. Onderweg krijg je als beloning een aantal mooie doorkijkjes. Je loopt er door het oude beukenbos langs open plekjes, poelen en een bronbeekje. In de vroege uurtjes is een ontmoeting met een ree, specht of eekhoorn hier geen uitzondering.

Na aankomst kun je nog even nagenieten bij een welverdiend drankje in een van de horecazaken bij het bos. Hou je van een uitdaging, afwisselende natuur en een lekker afsluitertje, dan is deze natuurloop iets voor jou!

Bekijk de kaart

 
Locatie
50.76639501, 3.64345
Bewegwijzering
Ja