Lopers

Natuurloop - Vagevuurbos

​Vanaf de parkeerplaats bij het Opvangcentrum van het Rode Kruis pik je na 100 m in op 6,9 km lange lus van de natuurloop in het Vagevuurbos. Enkele lange, comfortabel lopende bosdreven brengen je na een dikke 3 km tot bij het keerpunt, nabij de N370 (gewestweg Beernem-Wingene). De kans dat je - vooral bij valavond - al reeën gespot hebt of bosuilen hebt horen roepen, is groot.

Via met dennennaalden bezaaide bospaden daal je langzaam af naar de Blauwhuisbeek en de open natuurterreinen eromheen. Net voor de 25 m hoge Hendriksberg loop je enkele honderden meters op het asfalt van de verkeersluwe Blauwhuisstraat. Je bedwingt de oude landduin na een kort, nijdig klimmetje, om daarna aan de Vista te genieten van een heerlijk uitzicht op de vallei waar je net doorheen liep.

Aan de voet van de berg dient zich opnieuw een mooi open natuurterrein aan, en vlak bij een loonwerkersbedrijf ben je - voor je het goed en wel beseft - al bezig aan de laatste kilometer.

Er zijn mogelijkheden tot minder of meer lopen:

  • Minder lopen, 3 km in plaats van 6,5 km: rechtdoor lopen nabij de picknickbank langs de Blauwhuisstraat, om op de flank van de berg weer in te pikken op de groene lus
  • Meer lopen: aan het keerpunt de N370 en de parking oversteken, om bij de hoofdtoegang van het domein Lippensgoed-Bulskampveld in te pikken op de loopomloop Bulskampveld (5,2 km)

Bekijk de kaart

 
Locatie
51.09853501, 3.3246
Bewegwijzering
Ja