Revalideren in het bos

Revalideren in het bos

Natuur en Bos wil natuurbeleving mogelijk maken voor iedereen, ook voor personen met een fysieke beperking of een verminderde mobiliteit. Maar soms kunnen aanpassingen in de natuur om de toegankelijkheid te verhogen de authenticiteit van natuurbeleving verbreken. Studenten van de Arteveldehogeschool werkten samen met Natuur en Bos oplossingen uit om iedereen van de natuur te laten genieten zonder doorgedreven aanpassingen in de natuur. Ze onderzochten daarbij mogelijke barrières en hefbomen.

Als sluitstuk van deze verkenning wordt op zaterdag 25 september 2021 tussen 14u - 17u een demonstratiedag gehouden in het Parkbos in Gent. Op deze dag zullen producenten en verdelers aanwezig zijn om een demonstratie te houden van uiteenlopende hulpmiddelen die kunnen gebruikt worden om natuur van dichtbij te benaderen, zonder schade toe te brengen aan bodem of vegetatie. Deze hulpmiddelen kunnen getest worden op natuurbelevingsroutes. Daarnaast is een activiteitenprogramma op maat voorzien.

Alle mensen die minder goed te been zijn, familie en begeleiders zijn welkom om deel te nemen en zowel de hulpmiddelen als de activiteiten te evalueren. Ook aan kinderen met een fysieke beperking die graag buiten spelen en avonturen beleven, is gedacht.

Zo wordt het Parkbos een inspiratiehaven waar iedereen even gemakkelijk van de natuur kan genieten.

Via deze link kan er worden ingeschreven. Dat laat ons toe de namiddag beter te organiseren.

In de loop van augustus komt er meer gedetailleerde informatie over het programma op deze website. Hou de site dus zeker in de gaten!

Plaats van het gebeuren:

  • Toegangsportaal Grand Noble, parking Parkbos langs Kortrijksesteenweg te Sint-Denijs-Westrem (Gent). Coördinaten: 51.016253, 3.661321.