Currently, there is no weather information available.

Cargillpark

2.5
 • 1.75
 • 3.2
 • 2
 • 2.5
 • 2.5
 • 2.8
 • Overzicht
 • Commentaren (0)
 • Praktische info

#cargillpark

Cargillpark vormt een belangrijke groene verbinding tussen het centrum van Vilvoorde en de woon- en kantoorprojecten verder langs het kanaal.  Geniet van deze groene oase in een omgeving die helemaal heropleeft. Zin om meer te wandelen? De wandelverbinding van Basiliek tot Basiliek, een 9 km lange groene verbinding tussen de basiliek van Grimbergen en de Troostbasiliek van Vilvoorde gaat door het Tangebeekbos.

De troeven

 • Vlakbij het centrum van Vilvoorde
 • Van Basiliek tot basiliek
 • Zandbak met speeltuigen voor de kinderen
 • Vlak langs de Zenne
Toon meer informatie

De Zenne in Vilvoorde

Jarenlang stroomde de Zenne hier nog aan de oppervlakte, vooraleer ze werd overdekt. Nu wordt de vroegere industriële site langs de Kanaalzone helemaal vernieuwd. De stad Vilvoorde krijgt terug ruimte langs het Kanaal met onder andere de vernieuwde Watersite en dus ook deze groene boulevard bovenop de gedempte Zenne.

Van basiliek tot basiliek

Een netwerk van groene en recreatieve verbindingen die de basiliek van Vilvoorde verbindt met de basiliek van Grimbergen. Drie Fonteinen en Tangebeekbos in Vilvoorde, en het Prinsenbos, de Maalbeekvallei en het Lintbos (vroegere vliegveld) in Grimbergen maken deel uit van dat netwerk.

Planten en dieren

De site van Cargillpark werd helemaal heraangelegd over een lengte van 750 meter. Deze groene vallei herinnert aan de plaats waar vroeger het water van de Zenne stroomde. Vandaag zorgen inheemse besdragende struiken langs de randen van de vallei voor voedsel en beschutting voor tal van vogels en insecten.

Een boomgaard met 50 hoogstamfruitbomen, een wandelpad met enkele banken en speeltoestellen voor de allerkleinsten kwamen er op vraag van de buurt. Het gebied is via een wandelpad rechtstreeks toegankelijk vanuit wijk Broek. Langs het doorgaande fietspad begeleiden notelaars de fietsers naar het centrum van de stad.

 • Wandelpaden

  Wandelpaden zijn geschikt voor kinderwagens en rolstoelen.

 • Van Basiliek tot Basiliek

  9 km lange groene route tussen de basiliek van Grimbergen en de Troostbasiliek van Vilvoorde. Die verbindt oa Lintbos, Prinsenbos, Tangebeekbos, Park Drie Fonteinen, Gedempte Zenne en het Hanssenspark aan elkaar.

 • Fietspad

  Doorheen het park loopt een fietsstrook die aansluit aan de Basiliekroute en aanhorende Watersite.

  Kaart
 • Spelen

  Op de gazons zijn een vijftal speeltoestellen geplaatst met zithoeken.

Tips en reacties van bezoekers

Heb je onlangs dit natuurgebied bezocht en heb je nog interessante tips? Vul dan hier je reactie in of laad een relevante foto op. Onderaan de pagina verschijnen alle berichten.

Bestanden moeten kleiner zijn dan 100 MB.
Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
CAPTCHADit is een test om je als mens te kunnen identificeren om zo automatische spam te voorkomen.

Ligging en bereikbaarheid

Cargillpark ligt in Vilvoorde.

Ingang

Tuchthuisstraat, 1800 Vilvoorde

Met openbaar vervoer

Vanaf het station van Vilvoorde is het nog 700 m naar het Cargillpark, je kan door het Hanssenspark wandelen.

Geef sterren aan dit natuurgebied

Je kunt elk natuurgebied beoordelen aan de hand van zes categorieën. Ga met de muis over de sterren en klik op het gewenste aantal dat je wil geven.

Gemiddeld: 1.8 (4 stemmen)
Heb je genoten van je bezoek aan dit natuurgebied en zou je andere mensen aanraden om er ook naartoe te trekken?
Gemiddeld: 3.2 (5 stemmen)
Zijn er voldoende faciliteiten zoals infoborden, een duidelijke ingang, parking, bewegwijzering, banken, picknicktafels, barbecue, sanitair…
Gemiddeld: 2 (4 stemmen)
Is het natuurgebied interessant voor kinderen? Is het avontuurlijk? Is er een speelzone? Kun je met een buggy op de paden?
Gemiddeld: 2.5 (4 stemmen)
Kom je in dit natuurgebied planten of dieren tegen die uniek zijn in Vlaanderen? Of kom je er een uitzonderlijke variatie aan soorten tegen? Is het een verrassend landschap?
Gemiddeld: 2.5 (4 stemmen)
Leent dit natuurgebied zich tot sporten? Kun je er gaan joggen, fietsen, mountainbiken, paardrijden…? Is er een fit-o-meter? Worden er natuurlopen georganiseerd?
Gemiddeld: 2.8 (5 stemmen)
Zijn er veel verschillende en gevarieerde wandelroutes? Zijn die routes duidelijk bewegwijzerd? Is er een wandelroute voor elk type wandelaar?