Currently, there is no weather information available.

Frankveld

3.39394
 • 4.333335
 • 2.875
 • 2
 • 3.166665
 • 3.8
 • 4.25
 • Overzicht
 • Commentaren (0)
 • Praktische info

#frankveld

In Frankveld sieren natte weiden, beekjes, watervalletjes en vijvers het landschap. Frankveld is niet zomaar een buurtpark. Voor veel dieren en planten is het een doorgang naar nabijgelegen natuurzones in de Zennevallei. Voor de bezoeker is Frankveld een ideale groene oase van iets meer dan 10 hectare om even aan de drukte te ontsnappen. Ook je trouwe viervoeter kan zich uitleven in de hondenzone!

De troeven

 • Rustgebied
 • Vijvers
 • Ruime hondenlosloopzone
Toon meer informatie

Boomplantactie

Park Frankveld werd pas in 1993 aangelegd, onder meer met steun van de lezers van Het Nieuwsblad. Met een boomspaaractie schonken ze de bomen voor de aanplanting. In 2011 werd het park uitgebreid met 2,5 hectare. Vandaag vind je er 10 hectare groen.
 

Brongebied

Park Frankveld ligt in één groot brongebied. Die bronnen voeden een beekje dat naar de vijvers en natte weiden stroomt. Op sommige plaatsen houden dammetjes het water tegen. Het samenspel is een parelsnoer van rustige poeltjes en klaterende watervalletjes. Heel wat waterminnende planten en dieren voelen zich opperbest in Frankveld. In en rond de vijvers en het moeras leven grote populaties kikkers, padden, salamanders en watervogels.

 • Rolstoeltoegankelijk

  De wandelpaden in het park zijn verhard zodat die ook toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers.

 • Hondenzone

  Er is een afgesloten hondenlosloopzone van bijna 2 hectare, inclusief een deel van de zwemvijver.

  Bekijk de kaart

Tips en reacties van bezoekers

Heb je onlangs dit natuurgebied bezocht en heb je nog interessante tips? Vul dan hier je reactie in of laad een relevante foto op. Onderaan de pagina verschijnen alle berichten.

Bestanden moeten kleiner zijn dan 100 MB.
Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
CAPTCHADit is een test om je als mens te kunnen identificeren om zo automatische spam te voorkomen.

Ingang

Dachelenbergstraat 21, 1650 Beersel

Met het openbaar vervoer

Neem de trein naar Beersel. Vervolgens neem je buslijn 154 'Halle - Drongenbos - Anderlecht' tot de Dachelenbergstraat. De rit duurt ongeveer 15 minuten. De bushalte 'Beersel Dachelenberg' ligt vlak bij de hoofdingang. Meer info: www.nmbs.be en www.delijn.be.
 

Faciliteiten

De parking ligt aan de Ukkelsesteenweg 211 in Beersel. De hoofdingang van Frankveld ligt net om de hoek in de Dachelenbergstraat.

Op verschillende plaatsen in het park staan er picknickbanken.

Geef sterren aan dit natuurgebied

Je kunt elk natuurgebied beoordelen aan de hand van zes categorieën. Ga met de muis over de sterren en klik op het gewenste aantal dat je wil geven.

Gemiddeld: 4.3 (6 stemmen)
Heb je genoten van je bezoek aan dit natuurgebied en zou je andere mensen aanraden om er ook naartoe te trekken?
Gemiddeld: 2.9 (8 stemmen)
Zijn er voldoende faciliteiten zoals infoborden, een duidelijke ingang, parking, bewegwijzering, banken, picknicktafels, barbecue, sanitair…
Gemiddeld: 2 (4 stemmen)
Is het natuurgebied interessant voor kinderen? Is het avontuurlijk? Is er een speelzone? Kun je met een buggy op de paden?
Gemiddeld: 3.2 (6 stemmen)
Kom je in dit natuurgebied planten of dieren tegen die uniek zijn in Vlaanderen? Of kom je er een uitzonderlijke variatie aan soorten tegen? Is het een verrassend landschap?
Gemiddeld: 3.8 (5 stemmen)
Leent dit natuurgebied zich tot sporten? Kun je er gaan joggen, fietsen, mountainbiken, paardrijden…? Is er een fit-o-meter? Worden er natuurlopen georganiseerd?
Gemiddeld: 4.3 (4 stemmen)
Zijn er veel verschillende en gevarieerde wandelroutes? Zijn die routes duidelijk bewegwijzerd? Is er een wandelroute voor elk type wandelaar?