Deze groene oase doet je even de omliggende Waaslandhaven vergeten. Wie zijn vogelkennis wil opkrikken is hier aan het juiste adres. Zowel water-, bos- als weidevogels hebben het hier naar hun zin. Zelf roofvogels als boom- en torenvalk zijn van de partij in Haasop. Vergeet je verrekijker niet! 

Volg boswachter Bram op Instagram

Troeven
  • Vogelhotspot
  • Konikpaarden kruisen je pad
  • Groene oase aan de rand van de Waaslandhaven
  • Grote variatie aan planten

Grote grazers

Koninkpaarden grazen op de drogere delen, ze knabbelen er aan kiemende boompjes en struiken. Zo spelen zij een sleutelrol in de natuurlijke dynamiek van het gebied. De dieren voederen is uit den boze, ook honden zijn niet toegelaten.

Lange floralijst

De floralijst van de Haasop is indrukwekkend: meer dan 100 plantensoorten sieren het lijstje. Op de droge zandgronden groeit onderbroken windhalm, gewoon langbaardgras en zandhoornbloem. Op nattere plaatsen komen onder meer moeraszuring en waterpunge voor.

Groene buffer

De Haasop vormt een buffer tussen de Waaslandhaven en de woon- en landbouwgebieden ten zuiden van de E34. Tot begin 1970 bestond deze polder uit natte hooilanden. Later werd deze voormalige polder opgespoten. De natuur kreeg vrij spel en herbergt nu een rijke variatie aan fauna en flora. Het is een permanente natuurcompensatie voor natuurwaarden die in 1980 en 1990 door grote infrastructuurwerken voor de Waaslandhaven verloren gingen.

Wandelaars in Haasop
Poel voor rugstreeppad
Haasop in de Waaslandhaven
Konikpaarden
Rugstreeppad
Wandelaars in Haasop
Poel voor rugstreeppad
Haasop in de Waaslandhaven
Konikpaarden
Rugstreeppad

Actietips

22

Waaslandhaven fietsroute

Lus 47 km

Bekijk de kaart

Voorzieningen

Boswachter

Bram Vereecken
Neem contact op >

Downloads

Hoe geraak je er?

Ingang

Steenlandlaan 18, 9130 Beveren

Openbaar vervoer

Stippel je route uit op www.delijn.be

Met de auto

Je kunt parkeren langs de Hazopweg of langs de Steenlandlaan.