Currently, there is no weather information available.

Haasop

1.62
 • 1.333335
 • 1.375
 • 1.88889
 • 1.555555
 • 1
 • 2.09091
 • Overzicht
 • Commentaren (0)
 • Praktische info

#haasop

Haasop is een gevarieerd gebied in Kallo van 100 hectare, met open plekken, bloemrijke graslanden en struikgewas. De rijke fauna en flora zijn een streling voor het oog. Deze groene oase doet je even de omliggende agglomeratie en Waaslandhaven vergeten. Misschien krijg je op je wandeling wel één van de konikpaarden in je vizier.

De troeven

 • Konikpaarden kruisen je pad
 • Groene oase aan de rand van de Waaslandhaven
 • Grote variatie aan planten
Toon meer informatie

Grote grazers

Koninkpaarden grazen op de drogere delen, ze knabbelen er aan kiemende boompjes en struiken.   Zij houden zo  spelen zo een sleutelrol in de natuurlijke dynamiek. De dieren voederen is uit den boze ook honden zijn niet toegelaten in het rietveld om verstoring te vermijden.
 

Lange floralijst

De floralijst van de Haasop is indrukwekkend: meer dan 100 plantensoorten sieren het lijstje. Op de droge zandgronden groeit onderbroken windhalm, gewoon langbaardgras en zandhoornbloem. Op nattere plaatsen komen onder meer moeraszuring en waterpunge voor.  
 

Groene buffer

De Haasop vormt een buffer tussen de Waaslandhaven en de woon- en landbouwgebieden ten zuiden van de E34. Tot begin 1970 bestond deze polder uit natte hooilanden. Later werd deze voormalige polder opgespoten. De natuur kreeg vrij spel en herbergt nu een rijke variatie aan fauna en flora. Het is een permanente natuurcompensatie voor natuurwaarden die in 1980 en 1990 door grote infrastructuurwerken voor de Waaslandhaven verloren gingen.

 

 • Wandelroute

  Groene gordel rond Kallo

  Info
 • Fietsroute

  Kapellekesroute lus 63 km

  Info
 • Havenlandroute

  Lus 46,3 km

  Info
 • Opdrachten Ontdekkingspad

  Info

Tips en reacties van bezoekers

Heb je onlangs dit natuurgebied bezocht en heb je nog interessante tips? Vul dan hier je reactie in of laad een relevante foto op. Onderaan de pagina verschijnen alle berichten.

Bestanden moeten kleiner zijn dan 100 MB.
Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
CAPTCHADit is een test om je als mens te kunnen identificeren om zo automatische spam te voorkomen.

Ingang

Koestraat, 9130 Beveren

Openbaar vervoer

De dichtstbijzijnde halte is ‘Kallo Land van Waaslaan’ op de Hazopweg. Van daaruit kan je te voet verder langs de Koestraat tot aan de ingang. Buslijn 83 ‘Antwerpen Linkeroever – Kieldrecht’ passeert langs deze halte. Meer info: www.delijn.be.

Met de auto

Neem op de E34 afrit 10 (Vrasene/Kieldrecht/Verrebroek) in de richting Verrebroek. Aan het eerste rondpunt neem je de eerste afslag rechts (Schoorhavenweg). Op het T-punt sla je rechtsaf. Je kan parkeren langs de Hazopweg. Van daaruit kan je te voet verder langs de Koestraat tot aan de ingang. Je kan ook parkeren langs de Steenlandlaan (ongeveer tegenover de Vidtsweg en voor de brug). Dan volg je te voet het fietspad tot aan de ingang.

Geef sterren aan dit natuurgebied

Je kunt elk natuurgebied beoordelen aan de hand van zes categorieën. Ga met de muis over de sterren en klik op het gewenste aantal dat je wil geven.

Gemiddeld: 1.3 (9 stemmen)
Heb je genoten van je bezoek aan dit natuurgebied en zou je andere mensen aanraden om er ook naartoe te trekken?
Gemiddeld: 1.4 (8 stemmen)
Zijn er voldoende faciliteiten zoals infoborden, een duidelijke ingang, parking, bewegwijzering, banken, picknicktafels, barbecue, sanitair…
Gemiddeld: 1.9 (9 stemmen)
Is het natuurgebied interessant voor kinderen? Is het avontuurlijk? Is er een speelzone? Kun je met een buggy op de paden?
Gemiddeld: 1.6 (9 stemmen)
Kom je in dit natuurgebied planten of dieren tegen die uniek zijn in Vlaanderen? Of kom je er een uitzonderlijke variatie aan soorten tegen? Is het een verrassend landschap?
Gemiddeld: 1 (4 stemmen)
Leent dit natuurgebied zich tot sporten? Kun je er gaan joggen, fietsen, mountainbiken, paardrijden…? Is er een fit-o-meter? Worden er natuurlopen georganiseerd?
Gemiddeld: 2.1 (11 stemmen)
Zijn er veel verschillende en gevarieerde wandelroutes? Zijn die routes duidelijk bewegwijzerd? Is er een wandelroute voor elk type wandelaar?

Wat te doen in de buurt