Hyacinten

Hyacintenfestival Hallerbos

Helaas, de wilde hyacinten zijn uitgebloeid. Het Hallerbos is uiteraard het hele jaar door een bezoek waard, maar voor de paarse bloemenpracht kom je best half april 2025 eens terug. Hou deze webpagina in het oog voor meer informatie tegen dan.

Het Hallerbos is dé plek in Vlaanderen met de grootste oppervlakte aan wilde hyacinten. Van heinde en ver komen toeristen dit pimpelpaarse schouwspel bewonderen. Maar door die jaarlijkse drukte wordt het bloementapijt steeds kleiner. Blijf dus zeker op de paden, zodat we nog lang van deze bloemen kunnen genieten. En laat je trouwe viervoeter ook aan de leiband. Vrijwilligers houden tijdens de drukke weekends mee een oogje in het zeil en helpen je verder. Geniet dus, maar met respect voor de natuur.

De boswachters kunnen trouwens zeker nog wat extra helpende vrijwilligershanden gebruiken. Interesse? Stuur een mailtje naar brabantsewouden.anb@vlaanderen.be.

Er zijn bewegwijzerde wandelingen om optimaal te genieten van de hyacinten.

Download de kaart (pdf - 596 kB)
 

Tip

Prikkel de zintuigen van je kinderen dankzij de avontuurlijke wandeling Het Bloebelletjesbos. Download onze app WandelAR (iOS en Android) en volg de richtlijnen. De app gidst je door het bos op een unieke interactieve manier. Dankzij augmented reality komen de Bloebelletjes tot leven en ontmoet je de schattige wezentjes alsof ze echt zijn.

blauw

Bereikbaarheid

Opgelet: de parkings aan het Hallerbos zijn beperkt in aantal en capaciteit. Door de werken aan het ecoduct over de Brusselse Ring is de verkeerssituatie gewijzigd en is het aantal parkeerplaatsen er daardoor een stuk lager dan normaal. Foutparkeerders lopen het risico om te worden beboet. Kom je in het weekend of op een feestdag met de wagen, dan parkeer je deze het best op de gratis parking in de Welkomstlaan nabij het stadscentrum van Halle. Van daaruit neem je de gratis pendelbus (zie hieronder) tot aan het Bosmuseum in het Hallerbos.  

Met de bus

Gratis pendelbus 
Op 13, 14, 20, 21, 27, 28 april en 1 mei 2024 tussen 9 en 20 uur: om het halfuur op zaterdagen én om de 20 minuten op zondagen en 1 mei.

De pendelbus rijdt van het stationsplein tot aan het Houtveld aan het Hallerbos. 

In Halle zijn er haltes aan het station (Stationsplein) en op de Welkomstlaan.

Voor personen met een handicap is een aparte kleinere pendelbus voorzien die hen tot aan de rand van het bos brengt, op de plek waar de Plateauwandeling start die toegankelijk is voor rolstoelen en mensen met een beperkte mobiliteit. Reservering is daarvoor verplicht via tel. 02 365 98 50 – toerisme@halle.be.

Busregeling (niet gratis)

Op werkdagen

  • Van station Halle tot halte ‘Vlasmarkt’ op de Nijvelsesteenweg (op 4 minuten van het Bosmuseum): lijn 114 van de TEC (10 minuten bus). Uurregeling, zie: www.infotec.be of uurregeling TEC 114 (114 intypen op de website van de TEC, klikken op ‘zoeken’ en datum selecteren in de kalender).
  • Van station Halle tot halte ‘Hallerbosstraat’: lijn R55 van de Lijn (12 minuten bus + 10 minuten te voet tot aan de Hogebermweg ‘P1’, ingang bos). Uurregeling, zie: www.delijn.be of uurregeling De Lijn R55  (R55 intypen op de website van de De Lijn, klikken op ‘zoeken’ en datum selecteren in de kalender)

Op weekend- en feestdagen

  • Van station Halle tot halte ‘Hallerbosstraat’: lijn R55 van de Lijn (12 minuten bus + 10 minuten te voet tot aan de Hogebermweg ‘P1’, ingang bos). Uurregeling, zie: www.delijn.be.

Met de fiets

Gratis fietsverhuur in Fietspunt Halle – Groep INTRO.

Aan het station van Halle. Dagelijks open van zaterdag 13 april tot en met woensdag 1 mei 2024.

  • Weekdagen: 11-19u – Gratis zolang de voorraad strekt
  • Weekends en feestdagen: 9-17u - Gratis zolang de voorraad strekt

Met de wagen

Parking 1 en 11 op de kaart.

Tip: parkeer je wagen in Halle op de dagen dat de pendelbus rijdt. Ideaal om je bezoek aan het Hallerbos te combineren met een bezoek aan Halle. Hou rekening met de parkeerregels.

Nuttige links

Op deze pagina