Hyacintenfestival Hallerbos

Hyacintenfestival Hallerbos

Het Hallerbos is dé plek in Vlaanderen met de grootste oppervlakte aan wilde hyacinten. Van heinde en ver komen toeristen dit pimpelpaarse schouwspel bewonderen. Maar door die jaarlijkse drukte wordt het bloementapijt steeds kleiner. Blijf dus zeker op de paden, zodat we nog lang van deze bloemen kunnen genieten. En laat je trouwe viervoeter ook aan de leiband. Vrijwilligers houden tijdens de drukke weekends mee een oogje in het zeil en helpen je verder. Geniet dus, maar met respect voor de natuur.

De boswachters kunnen trouwens zeker nog wat extra helpende vrijwilligershanden gebruiken. Interesse? Stuur een mailtje naar brabantsewouden.anb@vlaanderen.be.

Er zijn bewegwijzerde wandelingen om optimaal te genieten van de hyacinten.


Bereikbaarheid

Met de bus

 • Gratis pendelbus
  Op 15, 16 , 22, 23, 29, 30 april en 1 mei tussen 9 en 20 u om het halfuur.
  De pendelbus rijdt van het station tot aan het Bosmuseum in het Hallerbos (Vlasmarktdreef 4, ter hoogte van Parking 2, in 1500 Halle)
  In Halle zijn er haltes aan het station en op de Welkomstlaan.  
 • Busregeling (niet gratis)
  • Op werkdagen

   Van station Halle tot halte ‘Vlasmarkt’ op de Nijvelsesteenweg (op 4 minuten van het Bosmuseum): lijn 114 van de TEC (9 minuten bus). Uurregeling, zie: www.infotec.be of uurregeling TEC lijn 114 (114 intypen op de website van de TEC, klikken op ‘zoeken’ en datum selecteren in de kalender)

  • Op weekend- en feestdagen
   Van station Halle tot ‘Lembeek Congo’: lijn 156 van de Lijn (17 minuten bus + 17 minuten te voet tot aan de Vlasmarktdreef, ingang bos). Opgelet: deze bus rijdt slechts om het uur. Of van station Halle tot halte ‘Hallerbosstraat’: lijn 155 van de Lijn (15 minuten bus + 10 minuten tot ingang bos aan de Hogebermweg ‘P1’). Aangezien de TEC niet in het weekend rijdt, is de bereikbaarheid met het openbaar vervoer sterk beperkt. Uurregeling, zie: www.delijn.be

 • Download kaart met wandeltraject halte lijn 156 'Lembeek Congo' tot 'Achtdreven' in het bos (pdf - 204 KB)
 • Download kaart met wandeltraject halte lijn 155 'Essenbeek mooi vergezicht' tot 'Achtdreven' in het bos (pdf - 197 KB)

Met de fiets

 • Fietsverhuur aan het station van Halle
  • Weekdagen: 11-19u
  • Weekends en feestdagen: 9-17u - Gratis zolang de voorraad strekt

Met de wagen

Parking 1 en 11 op de kaart.

Tip: parkeer je wagen in Halle op de dagen dat de pendelbus rijdt. Ideaal om je bezoek aan het Hallerbos te combineren met een bezoek aan Halle. Hou rekening met de parkeerregels. 

Nuttige links