Over Natuur en Bos

Gebruik van onze logo's

De nieuwe huisstijl van Natuur en Bos is geënt op de huisstijlgids die Merkbeleid Vlaanderen heeft ontwikkeld. De Vlaamse overheid kiest daarmee resoluut voor één coherente stijl die bijna alle oude logo’s en huisstijlelementen van de Vlaamse overheidsdiensten vervangt. Dat maakt de communicatie over de Vlaamse overheid en Vlaanderen voor de burger duidelijker en herkenbaarder.

Voor Natuur en Bos betekent dat dat het oude logo met de welbekende 'oortjes' vervalt in alle communicatie. In de plaats daarvan komt het themalogo (de nieuwe Vlaamse leeuw en de slagzin ‘Vlaanderen is natuur’) samen met het entiteitslogo ‘Agentschap Natuur & Bos’. 

Beide logo’s vormen één onlosmakelijk geheel en zijn dus steeds samen te gebruiken wanneer Natuur en Bos de enige afzender vanuit de Vlaamse overheid is van de betreffende communicatie.

Als we met verschillende Vlaamse overheden betrokken zijn in de communicatie, dan moet de Vlaamse leeuw eventueel met de slagzin ‘Verbeelding werkt’ of ‘Vlaamse overheid’ of ‘Vlaamse Regering’ worden gebruikt.

Download de mogelijke varianten die Merkbeleid Vlaanderen aanbiedt:

Voor vragen hierover, mail naar merkbeleid@vlaanderen.be 


Er is ook een Engelstalige versie van het entiteitslogo: