Multimovepad Brusselse Bossen - Kattekesberg

Multimovepad Brusselse Bossen - Kattekesberg

Het bewegwijzerde multimovepad van 2 kilometer is het eerste in de provincie Antwerpen.

De starttotem met uil en specht nodigt meteen uit om op ontdekking te gaan. Op onder andere het klimnet, de carrousel, de verschillende evenwichtsparcours, het duikelrek, de apenbrug en de glijbaan kunnen kinderen zich naar hartenlust uitleven. Ze oefenen op die manier 12 fundamentele bewegingsvaardigheden in zoals bijvoorbeeld klimmen, springen en landen, slaan, trekken en duwen, roteren, zwieren… Kinderen kunnen er dennenappels gooien naar en doorheen woodspirits, het beste van zichzelf naar boven halen op de xylofoon en zich meten met een dier in de verspringzone. Daarnaast kunnen ze uiteraard ook gewoon ravotten en kampen bouwen in het speelbos.

Het multimovepad is gratis toegankelijk tussen zonsopgang en -ondergang. Uiteraard is het ook als wandelpad te gebruiken waarbij ouders, grootouders en begeleiders even de benen kunnen strekken.

Arbeiders van het Agentschap voor Natuur en Bos en de gemeente Brasschaat legden de nodige creativiteit aan de dag voor de creatie van een aantal hindernissen en toestellen. Een aantal speeltoestellen werden ook aangekocht.

  • Locatie: Brusselse Bossen en Kattekesberg, Brasschaat
  • Start: speelbos langs de Elisalei 

Voor de realisatie van het Multimovepad konden het Agentschap voor Natuur en Bos en het gemeentebestuur van Brasschaat rekenen op de goede samenwerking met Sport Vlaanderen.