Multimovepad Kepkensberg

Multimovepad Kepkensberg

Het avontuurlijke multimovepad is net geen 3 kilometer lang. De wandeling biedt een ideale mix van sport, ontspanning en natuurbeleving en start onmiddellijk met een pittige klim.
Onderweg ontdek je uitdagende oefeningen voor jong en oud.

Moovie, de mascotte van Multimove, daagt je uit om te balanceren, gericht te werpen, te springen, … maar bovenal ook om te bewegen en veel plezier te maken!

De heuvel ligt tussen de gehuchten Genebos en Genendijk in de gemeente Ham. Ondanks de geringe hoogte heeft de heuvel enkele steile hellingen. De Kepkensberg is begroeid met bos en toegankelijk voor wandelaars.

Ook het Hamse wandelroutenetwerk doorkruis dit gebied. De voorbije jaren heeft het gemeentebestuur regelmatig stukken bos gekocht zodat het een beschermd stukje natuur kan blijven.

Wist je dat je tijdens de tocht nog loopgraven uit de Tweede Wereldoorlog kan terugvinden? Terwijl de kinderen zich uitleven kan je ter plaatse meer over de historiek van deze bijzondere plek lezen.

Nuttige info:

  • Parkeren kan op de parking van de Scouts Genendijk, Bivakstraat 4, 3945 Ham
  • Het pad is niet rolstoeltoegankelijk
  • Onderweg zijn er picknickmogelijkhedne, maar neem zeker je afval terug mee.
  • Wandelschoenen / laarzen zijn aanbevolen.

Start ter hoogte van scoutslokaal Genendijk, Bivakstraat 4, 3945 Ham.

Het Multimovepad Kepkensberg is een initiatief van de dienst Vrije Tijd van de gemeente Ham in samenwerking met Sport Vlaanderen en Natuur en Bos van de Vlaamse overheid.