Het gebied ligt in Rijkevorsel en is ongeveer 20 hectare groot en bestaat uit een mooi, gevarieerd landschap. Graslanden en een vijver zijn omgeven door houtkanten en bossen. Bolkse beek is ideaal om even door te wandelen en te genieten van de rust.

Volg Boswachter Bart van Bolkse Beek op Instagram

Troeven
  • Rustig gebied
  • Ideaal om vlinders te spotten
  • Gebied met speenkruid, bosanemoon en klaverzuring

Fauna en flora

De bossen bestaan zowel uit naald- als loofbos. Vooral het loofbos is de moeite waard. Het is een gevarieerd bos met vooral zomereik, de struiklaag bestaat uit hazelaar en haagbeuk. In het voorjaar bloeien bosanemoon, speenkruid en witte klaverzuring. Het gebied is rijk aan broedvogels zoals de wielewaal, buizerd, bosuil, boomklever en verschillende soorten spechten. De natuurlijke graslanden zijn ideaal voor tal van insecten waaronder verschillende dagvlinders. In het voorjaar springen de oranjetipjes in het oog, in de zomer kom je hoofdzakelijk (oranje en bruine) zandoogjes tegen. De graslanden zijn rijk aan plantensoorten zoals moeraswalstro, egelboterbloem, kale jonker, dotterbloem en echte koekoeksbloem.

Wandelen in alle rust

Het gebied is toegankelijk voor wandelaars. Door de Bolkse Beek loopt een wandelpad (deel van het Keirschotpad), het is geen wandellus. Op de vijver is vissen niet toegestaan.

Landschapsfoto
Bos in Bolkse Beek
bosanemonen
bosanemonen
Open landschap in Bolkse Beek
Oranjetipje
Landschapsfoto
Bos in Bolkse Beek
bosanemonen
bosanemonen
Open landschap in Bolkse Beek
Oranjetipje

Actietips

21

Wandelroute

Door de Bolkse Beek loopt een wandelpad (deel van het Keirschotpad), het is geen wandellus.

Bekijk de kaart

Voorzieningen

Boswachter

Bart Hoeymans
Neem contact op >

Downloads

Hoe geraak je er?

Ingang

Keirschothoeveweg , 2310 Rijkevorsel

Met de auto

Je kunt het gebied bereiken via de Keirschothoeveweg of via de Koestraat. Het gebied is moeilijk bereikbaar met openbaar vervoer.