Wie dit bosje betreedt, bezoekt eigenlijk een overblijfsel van wat ooit een uitgestrekt bosgebied was tussen Kortrijk en de Vlaamse Ardennen. Gezien dit kleine natuurgebiedje van iets meer dan 4 hectare ietwat in de hoogte ligt, kijk je er neer op de charmante West-Vlaamse dorpjes Sint-Denijs, Helkijn en Kooigem. Akkers en weiden domineren het landschap rond het Grandvalbos.

Troeven
  • Voorjaarsbloeiers
  • Landschap beleven
  • Even halt houden

Wie houdt van bloemen, kan in het Grandvalbos heel wat ontdekken. De tapijten wilde hyacint die er in het voorjaar uitbundig bloeien zijn een must voor elke wandelaar. De prachtige hemelsblauwe bloemen contrasteren in al hun glorie met de frisse grasvormige bladeren. Later op het jaar komen daar nog eens de welig geurende en bloeiende kruiden bij, zoals de gevlekte aronskelk, muskuskruid, grote muur en kruipend zenegroen.


Groot is het Grandvalbos niet, maar als je er voorbijkomt, loont het zeker de moeite om even halt te houden. Kom je tijdens het juiste seizoen, dan staat je een echt kleuren- en geurenparadijs te wachten!

bont zandoogje
bosanemoon
pilaren
bosroos met vogelwikke
bosrand
bosrand
landschap
zoete kers
bont zandoogje
bosanemoon
pilaren
bosroos met vogelwikke
bosrand
bosrand
landschap
zoete kers

Actietips

21

Bevergemroute

Wandelroute van 9 km.

Bekijk de kaart

Boswachter

Yvan Desseyn
Neem contact op >

Hoe geraak je er?

Ligging en bereikbaarheid

Ingang

Grote Dalestraat, 8554 Zwevegem

Openbaar vervoer

Bushalte Sint-Denijs Wittostraat ligt op 1 km van het Grandvalbos. Stippel je route uit op www.delijn.be.