Afspraakje in het bos

Waarschuwingsbericht

The subscription service is currently unavailable. Please try again later.

Afspraakje in het bos

Het boek 'Afspraakje in het bos' kwam tot stand dankzij een samenwerking tussen het Agentschap voor Natuur en Bos en uitgeverij Lannoo. Het Agentschap voor Natuur en Bos, een agentschap van de Vlaamse overheid, werkt elke dag aan het behoud, de bescherming en de ontwikkeling van natuurgebieden, bossen en parken.  ‘Meer natuur, betere natuur, samen met verschillende partners' is hun missie.

Het Agentschap voor Natuur en Bos focust op drie strategische projecten: toegankelijkheid van natuur, natuur in je buurt en de realisatie van de natuurdoelen. Het heeft namelijk een belangrijke verantwoordelijkheid voor de natuurbescherming in Vlaanderen. Een focus daarbij is het beschermen van natuurwaarden die op Europees niveau belangrijk zijn (‘Europese topnatuur’). 

De natuurdoelen voor Vlaanderen werden in 2014 goedgekeurd door het Vlaams Parlement. Ze bepalen voor welke plant­en, dieren en leefgebieden we bijzondere inspanningen moeten leveren. Wat hebben die soorten nodig om zich thuis te voelen in het landschap? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat bedreigde dieren zoals het vliegend hert, de vleermuis, de ijsvogel en de kamsalamander, en ook hun leefgebieden, binnenkort weer in topvorm zijn? Het Agentschap voor Natuur en Bos wil nu samen met zijn partners die vastgelegde natuurdoelen realiseren.

Met het project ‘Natuurhelden met Pit’ wilt het agentschap de natuurdoelen ook in de kijker zetten bij het brede publiek. Zo kunnen we samen zorg dragen voor onze Europese topnatuur. Het boek ‘Een afspraakje in het bos’ is de eerste concrete actie binnen dit project. De hoofdpersonages zijn twee van onze Vlaamse natuurhelden: de vleermuis en het vliegend hert. 

Het boek is te koop voor 15,99 € in diverse boekhandels. Een overzicht vind je op www.lannoo.be/een-afspraakje-het-bos

Leer alles over onze natuurhelden:
                              
    de ijsvogel             de kamsalamander           de vleermuis            het vliegend hert