Natuurloop Lommel

Waarschuwingsbericht

The subscription service is currently unavailable. Please try again later.

Natuurloop Lommel

De natuurloop in Lommel bestaat uit maar liefst 11 lussen in 4 verschillende natuur- en bosgebieden: Sahara, Kolonie, Waaltjesbos en Kattenbos. Door de connecties tussen die verschillende gebieden zijn heel wat combinaties en dus ook afstanden mogelijk. Zo zijn de parcours van Kolonie, Sahara en Waaltjesbos met elkaar verbonden. Zowel de start-to-runner als de trail- en marathonloper zal er dus zijn of haar hartje kunnen ophalen. 

Kolonie
Ter hoogte van de tennisclub in de Sint-Bernardusstraat starten een blauwe lus van 3,1 km, een rode lus van 5,1 km en een zwarte lus van 7,1 km. De parcours brengen je door de bossen en de heide, langs de zandputten en het kanaal, en zorgen voor heel wat variatie. Via een bewegwijzerd verbindingstraject kan je aansluiting vinden op verschillende lussen van de Sahara.

Sahara
Aan de Soeverein starten een groene lus van 1,5 km, een fuchsia lus van 3,1 km, een paarse lus van 6,1 km en een zwarte lus van 10,5 km. De grote zandvlakte van de Lommelse Sahara lijkt op een miniatuurwoestijn. Er zijn echter ook helderblauwe meertjes, heidestroken en geurende naald- en loofbossen. De schilderachtige landschappen en de afwisseling zorgen voor een unieke loopervaring. 

Waaltjesbos
In dit jonge domeinbos van 205 ha op de grens met Mol en Balen liggen een blauwe lus van 5,1 km en een rode lus van 10,4 km. Het bos bestaat uit jonge aanplantingen van zowel naald-, loof- als gemengd bos. Er staan heel wat zomer- en wintereiken. Je kan er in alle rust genieten van de prachtige natuur. Via een verbindingstraject kan je connectie vinden met de loopparcours van de Sahara.

Kattenbos
Kattenbos kan je ontdekken via de rode lus van 4,8 km of de zwarte lus van 9,7 km. Deze natuurparel heeft een rijke historie. Je kan er genieten van zowel de heidepracht als van de krakende dennenbossen.

Bosland
Bovenvermelde natuurgebieden maken allemaal deel uit van Bosland, ook wel eens het grootste kindvriendelijke natuurgebied van Vlaanderen genoemd. Dankzij de afwisseling van bossen, heiden, landduinen, rivieren, kanalen en graslanden mag Bosland zich ook een paradijs van biodiversiteit noemen.