Wie zijn we?

Vernieuwen zit in onze natuur

2015 was een belangrijk jaar voor het Agentschap voor Natuur en Bos. Het agentschap kreeg een ‘extreme make-over’ om de werking eenvoudiger, sneller en transparanter te maken, met ruimte voor innovatie. In 2016 werd die nieuwe structuur grondig geëvalueerd en bijgewerkt.We hebben een nieuwe structuur dus, maar onze missie is onveranderd: zorgen voor meer en betere natuur, samen met jou.

Onze wortels zijn dezelfde

We blijven hemel en aarde bewegen om de natuur dichter bij de mensen te brengen. We blijven onze natuur beschermen en duurzaam verder ontwikkelen. We blijven streven naar meer beleving en meer biodiversiteit.

Veel vernieuwing op het terrein

We creëerden een nieuw organogram, waarbij we onze mensen gerichter inzetten. Zo kunnen we, samen met onze stakeholders, onze doelstellingen beter realiseren.

Ontdek onze nieuwe afdelingen en teams

Heb je een vraag over een specifiek thema? Raadpleeg onze lijst met aanspreekpunten >  

Bekijk hieronder het filmpje van een van onze Limburgse boswachters, Steve Cox, die vertelt over recreatie in het bos, en hoe het agentschap voor Natuur en Bos van een 'vermanend' vingertje evolueerde naar een uitgestoken hand. Bekijk alle filmpjes hier >