Publicaties

Vislijn

De publicatie over de openbare visserij in Vlaanderen is bestemd voor de hengelaar en het brede publiek en bevat informatie over de provinciale viswaters, de visserijwetgeving, de visvergunning, enz.


Vislijn 2020
Met in dit nummer o.a.: visuitzettingen houden de visstand mee op peil, hengelaars testen loodvervangers, kinderen maken kennis met onderwaterwereld en beheer van invasieve soorten is noodzakelijk.


Vislijn 2019
Met in dit nummer o.a.: vissenwerkgroep LIKONA monitort vis in Limburgse waterlopen,  sportvisserij Vlaanderen en ANB starten proefprojecten rond stewardwerking op, er zwemt weer zalm in de Maas en nieuwe regels voor Hengelaars.


Vislijn 2018
Met in dit nummer o.a.: op stap met natuurinspectie Limburg, hengelen in de 5 provincies, vispassages stimuleren migratie en dramatisch weinig paling in Vlaamse wateren.


Vislijn 2017
Met in dit nummer o.a.: de visser en zijn mening, Albertkanaal zoekt vis, verborgen parel aan de Ring, vistrappen op de Wamp, enkele bijzondere vangsten, visonderzoek in de Kortrijkse regio en klein maar niettemin fijn.Vislijn 2016
Met in dit nummer o.a.: 25 jaar Aquafin, de jeugd hengelt weer, vissende natuurinspecteurs, de visserstrots van Limburg, roofvissen door de ogen van de Vlaamse roofvisssers, Sportvisserij Vlaanderen, de Heerenlaak en Meynekomplas onder de loep.