Currently, there is no weather information available.

Rietveld Kallo & Groot Rietveld

3.88
 • Oost-Vlaanderen: risicocode GEEL - gevaar, wees voorzichtig!

  Lees meer

Waarschuwingsbericht

The subscription service is currently unavailable. Please try again later.
 • 4.42857
 • 4.125
 • 3.578945
 • 4.125
 • 3.23077
 • 4.076925
 • Overzicht
 • Commentaren (5)
 • Praktische info

#rietveldkallo, #grootrietveld

Naar Vlaamse normen is het Groot Rietveld en het naastgelegen Rietveld Kallo een rietland van ongezien formaat. In het Rietveld Kallo duik je via steigers het gebied in. Een hooggelegen vogelkijkwand biedt je een integraal uitzicht over het gebied. In het Groot Rietveld verschaffen de vlierstruiken op de dijken dan weer voldoende beschutting om ongezien te kunnen kijken naar al wat leeft in het riet.

De troeven

 • Paradijs voor bedreigde moeras- en zangvogels
 • Toplocatie voor een vogelspotavontuur
 • Konikpaarden bewonderen
 • Restanten van de verdedigingslinie rond Antwerpen
Toon meer informatie

130 cm spanwijdte

Er broeden bruine kiekendieven in de rietvelden. Hun dagelijkse kost ‘kuikens’ zoeken ze in braakliggende terreinen en verloren hoekjes van de Waaslandhaven. Kan jij deze roofvogel spotten? De vleugelspanwijdte bedraagt 115-135 cm, daardoor kost vliegen weinig energie. Dat is maar goed ook, want ze hebben soms enkele tientallen pogingen nodig om een prooi te bemachtigen. Deze jager laat geen enkele kans op een lekkere prooi onbenut.

Woemp woemp

Uitgestrekte rietvelden zijn het geliefkoosde leefgebied van moerasvogels zoals de roerdomp. Dankzij zijn bruinzwart gestreepte verenpak is hij een meester in camouflagetechnieken. Zelden krijg je deze schuwe vogel in het vizier. Maar wanneer hij even zijn keel openzet en luid ‘ woemp-woemp’ produceert hoor je hem vanop honderden meters afstand. Kom eens langs op een warme avond in april als de roerdompen uit het riet roepen.

Konikpaarden

Koninkpaarden grazen op de drogere delen, ze knabbelen er aan kiemende boompjes en struiken. Zij spelen zo een sleutelrol in de natuurlijke dynamiek. De dieren voederen is uit den boze ook honden zijn niet toegelaten in het rietveld om verstoring te vermijden.

Vroeg uit de veren

Bij helder weer is het een aanrader om een uurtje vroeger op te staan en een ochtendwandeling te maken in dit gebied. Het vogelkoor dat je hoort laat je de rest van de dag niet meer los. Sommige delen van het wandelpad zijn niet toegankelijk tijdens het broedseizoen (van 15 maart tot 15 juni).

 

Tips en reacties van bezoekers

Heb je onlangs dit natuurgebied bezocht en heb je nog interessante tips? Vul dan hier je reactie in of laad een relevante foto op. Onderaan de pagina verschijnen alle berichten.

Bestanden moeten kleiner zijn dan 100 MB.
Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
CAPTCHADit is een test om je als mens te kunnen identificeren om zo automatische spam te voorkomen.
 • jj

  "In de zomer kan je er haast niet wandelen, de paden zijn overwoekerd met netels en distels."
 • lsanne

  "het is moeilijk om te wandelen met al de netels. het is wel mooie natuur"
 • lisa

  "leuk !!!!! mijn kinderen hebben genoten"
 • Bob

  "Ik zag een hele mooie vogel vliegen."
 • GC jamie yt

  "Ik vond het prachtig ga zeker subben op mij haha"

Ligging en bereikbaarheid

Het Rietveld Kallo & Groot Rietveld liggen langs de rand van de Waaslandhaven.

Ingang

Scheldedijk 1, 9210 Kallo (Beveren)

Openbaar vervoer

Bussen 83 of 89 tussen Doel en Antwerpen-Linkeroever passeren het natuurdomein. Lijn 83 halte Kruisdijklaan stopt aan de ingang van het Rietveld Kallo. Lijn 89 rijdt enkel tijdens het schooljaar ’s morgens en ’s avonds op weekdagen. Afstappen aan de halte ‘Fabriekstraat’. Wandel van hieruit naar de GasthuisstraatL Links zie je het Groot Rietveld, rechts van deze straat ligt het Rietveld Kallo. Meer info: www.delijn.be.

Geef sterren aan dit natuurgebied

Je kunt elk natuurgebied beoordelen aan de hand van zes categorieën. Ga met de muis over de sterren en klik op het gewenste aantal dat je wil geven.

Gemiddeld: 4.4 (14 stemmen)
Heb je genoten van je bezoek aan dit natuurgebied en zou je andere mensen aanraden om er ook naartoe te trekken?
Gemiddeld: 4.1 (8 stemmen)
Zijn er voldoende faciliteiten zoals infoborden, een duidelijke ingang, parking, bewegwijzering, banken, picknicktafels, barbecue, sanitair…
Gemiddeld: 3.6 (19 stemmen)
Is het natuurgebied interessant voor kinderen? Is het avontuurlijk? Is er een speelzone? Kun je met een buggy op de paden?
Gemiddeld: 4.1 (8 stemmen)
Kom je in dit natuurgebied planten of dieren tegen die uniek zijn in Vlaanderen? Of kom je er een uitzonderlijke variatie aan soorten tegen? Is het een verrassend landschap?
Gemiddeld: 3.2 (13 stemmen)
Leent dit natuurgebied zich tot sporten? Kun je er gaan joggen, fietsen, mountainbiken, paardrijden…? Is er een fit-o-meter? Worden er natuurlopen georganiseerd?
Gemiddeld: 4.1 (13 stemmen)
Zijn er veel verschillende en gevarieerde wandelroutes? Zijn die routes duidelijk bewegwijzerd? Is er een wandelroute voor elk type wandelaar?

Wat te doen in de buurt