Currently, there is no weather information available.

Speelbos 'Het Vlasbos'

3.15625
 • 3.666665
 • 3
 • 3.333335
 • 2.5
 • 3
 • 3.166665
 • Overzicht
 • Commentaren (0)
 • Praktische info

#vlasbos

In Speelbos 'Het Vlasbos' kunnen kinderen naar hartenlust ravotten. Het is een kleine groene verademing in een bosarme regio. De nood was groot aan een groene speelruimte die vlot en veilig bereikbaar is voor de kinderen en jongeren van Ingelmunster. In 2009 werd dit bosje van vijf hectare aangeplant. 

De troeven

 • Speelbos
 • Groene verademing in een bosarme regio
Toon meer informatie

Het speelbos 'Het Vlasbos' is niet groot, maar biedt heel wat variatie. In het nieuw aangeplante speelbos is het reliëf aangepast om de speelmogelijkheden te vergroten. Verder is er een speelweide met appelbomen, een notenbosje met beuk en hazelaar en een vogelbosje. Centraal ligt een oud bosje, omgeven door een waterpartij. Dat oude bosje bevat al heel wat natuurwaarden, zoals voorjaarsflora, en ook verschillende vogelsoorten vinden er ruimte en rust om hun nest te maken. Daarom wordt aan de jeugdverenigingen en -groepen gevraagd om de rust in dit bosje te respecteren. Tijdens het broedseizoen laten we de natuur hier volledig haar gang gaan. Vanaf half juni tot het einde van het jaar kan er in beperkte mate in gespeeld worden, bijvoorbeeld door een touw over het water te spannen.

Het speelbos is nog een jong bosje, maar algemene dagvlindersoorten, zoals het bonte zandoogje en de kleine vos, hebben het al ontdekt. Winterkoningen, roodborstjes, pimpel- en koolmezen vinden hier volop nestgelegenheid.
 

 • Wandelen

  In dit kleine bosje kun je vrij de wandelpaden volgen (zie kaart).

  Kaart Vlasbos
 • Fietsknooppunten

  Het Vlasbos is gelegen tussen knooppunt 12 en 13 (Leiestreek). Er is een fietsenstandplaats aan de ingang.

  Fietsnet.be
 • Speelzone

  Het Vlasbos heeft 2 permanente speelweides en een permanent speelbos. Daarnaast is er ook nog een speelbos dat toegankelijk is van 15 juni tot 31 december.

  Kaart Vlasbos
 • Bezoekerscentrum De Gavers

  De Gavers ligt op 14km van het Vlasbos.

  Bezoekerscentrum

Tips en reacties van bezoekers

Heb je onlangs dit natuurgebied bezocht en heb je nog interessante tips? Vul dan hier je reactie in of laad een relevante foto op. Onderaan de pagina verschijnen alle berichten.

Bestanden moeten kleiner zijn dan 100 MB.
Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
CAPTCHADit is een test om je als mens te kunnen identificeren om zo automatische spam te voorkomen.

Ligging en bereikbaarheid

Het Vlasbos ligt langs het Kanaal Roeselare -Leie.

Ingang

Vlasbloemstraat, 8770 Ingelmunster

Openbaar vervoer

Het Vlasbos ligt op 1,4 km van het Station van Ingelmunster. Meer info: www.belgiantrain.be
Bushalte Ingelmunster Vlaswijk vind je op 400m. Meer info: www.delijn.be.

Geef sterren aan dit natuurgebied

Je kunt elk natuurgebied beoordelen aan de hand van zes categorieën. Ga met de muis over de sterren en klik op het gewenste aantal dat je wil geven.

Gemiddeld: 3.7 (6 stemmen)
Heb je genoten van je bezoek aan dit natuurgebied en zou je andere mensen aanraden om er ook naartoe te trekken?
Gemiddeld: 3 (5 stemmen)
Zijn er voldoende faciliteiten zoals infoborden, een duidelijke ingang, parking, bewegwijzering, banken, picknicktafels, barbecue, sanitair…
Gemiddeld: 3.3 (6 stemmen)
Is het natuurgebied interessant voor kinderen? Is het avontuurlijk? Is er een speelzone? Kun je met een buggy op de paden?
Gemiddeld: 2.5 (4 stemmen)
Kom je in dit natuurgebied planten of dieren tegen die uniek zijn in Vlaanderen? Of kom je er een uitzonderlijke variatie aan soorten tegen? Is het een verrassend landschap?
Gemiddeld: 3 (5 stemmen)
Leent dit natuurgebied zich tot sporten? Kun je er gaan joggen, fietsen, mountainbiken, paardrijden…? Is er een fit-o-meter? Worden er natuurlopen georganiseerd?
Gemiddeld: 3.2 (6 stemmen)
Zijn er veel verschillende en gevarieerde wandelroutes? Zijn die routes duidelijk bewegwijzerd? Is er een wandelroute voor elk type wandelaar?