Currently, there is no weather information available.

Spildoorn

1.61905
 • Antwerpen: risicocode GEEL - gevaar, wees voorzichtig!

  Lees meer
 • 2
 • 1.666665
 • 1.5
 • 1.5
 • 1
 • 1.333335
 • Overzicht
 • Commentaren (0)
 • Praktische info

#spildoorn

Wie Spildoorn bezoekt, valt meteen de vijver op. Die ontstond als zandwinningsput voor de aanleg van de E19. De natuur nam deze put, samen met de ondiepe poelen en slootjes, gretig in. Vandaag zwaaien vogels en vissen er de plak!

De troeven

 • Ideaal gebied om te vissen
 • Zandwinningsput trekt veel vogels aan
 • Picknicken aan het water
Toon meer informatie

Fauna en Flora

Vogels zoals fuut en ijsvogel broeden in het 25 hectare grote Spildoorn. Uiteraard vind je in de vijver verschillende vissoorten, zoals karper, snoek, baars en rietvoorn. De ondiepe poelen en sloten, die in verbinding staan met de grote vijver, zorgen voor rustzones waar vissen zich voortplanten.

De naam Spildoorn kan verwijzen naar het vroegere landschap met veel heggen en hagen. Heggen en hagen bakenden omstreeks 1600 akkers af.

Recreatie

Het gebied is vrij toegankelijk voor wandelaars via het wandelpad dat langs een deel van de vijver loopt. Honden zijn welkom maar aan de leiband. Op de vijver kan je vissen mits je over een visverlof beschikt. De wetgeving op de riviervisserij is hier van toepassing. Er loopt een MTB-route door het gebied. 

 

Tips en reacties van bezoekers

Heb je onlangs dit natuurgebied bezocht en heb je nog interessante tips? Vul dan hier je reactie in of laad een relevante foto op. Onderaan de pagina verschijnen alle berichten.

Bestanden moeten kleiner zijn dan 100 MB.
Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
CAPTCHADit is een test om je als mens te kunnen identificeren om zo automatische spam te voorkomen.

Ligging en bereikbaarheid

Spildoorn is 25 hectaren groot en ligt in Mechelen naast de E19.

Ingang

Spildorenlaan 1, 2800 Mechelen

Met openbaar vervoer:

Je kan de bus nemen tot bushalte aan de Baron Coppenslaan (Walem), van daar is het nog een 700 m wandelen tot de ingang van het natuurgebied.

 

Geef sterren aan dit natuurgebied

Je kunt elk natuurgebied beoordelen aan de hand van zes categorieën. Ga met de muis over de sterren en klik op het gewenste aantal dat je wil geven.

Gemiddeld: 2 (6 stemmen)
Heb je genoten van je bezoek aan dit natuurgebied en zou je andere mensen aanraden om er ook naartoe te trekken?
Gemiddeld: 1.7 (6 stemmen)
Zijn er voldoende faciliteiten zoals infoborden, een duidelijke ingang, parking, bewegwijzering, banken, picknicktafels, barbecue, sanitair…
Gemiddeld: 1.5 (2 stemmen)
Is het natuurgebied interessant voor kinderen? Is het avontuurlijk? Is er een speelzone? Kun je met een buggy op de paden?
Gemiddeld: 1.5 (2 stemmen)
Kom je in dit natuurgebied planten of dieren tegen die uniek zijn in Vlaanderen? Of kom je er een uitzonderlijke variatie aan soorten tegen? Is het een verrassend landschap?
Gemiddeld: 1 (2 stemmen)
Leent dit natuurgebied zich tot sporten? Kun je er gaan joggen, fietsen, mountainbiken, paardrijden…? Is er een fit-o-meter? Worden er natuurlopen georganiseerd?
Gemiddeld: 1.3 (3 stemmen)
Zijn er veel verschillende en gevarieerde wandelroutes? Zijn die routes duidelijk bewegwijzerd? Is er een wandelroute voor elk type wandelaar?

Wat te doen in de buurt