Luchtfoto Museumtuin

Vrijwilligerswerk Museumtuin Gaasbeek

Wil je graag gids of aanspreekpunt worden of onderhoudstaken in de tuin verzorgen?

Vanaf 1 mei 2017 startten we met een nieuw concept in de Museumtuin van Gaasbeek: de tuin wordt van mei tot oktober permanent opengesteld voor het publiek. Voor de rondleidingen zijn we op zoek naar gidsen, voor het toezicht zijn we op zoek naar enthousiaste aanspreekpunten.

Help je liever de tuin mee te onderhouden? Ook dat is mogelijk!

Locatie

Museumtuin Gaasbeek, Kasteelstraat 40 - 1750 Gaasbeek
Ontdek de Museumtuin

Periode

De tuin is open van 1 mei tot 31 oktober, gesloten op maandag. We zoeken gidsen voor de volledige periode, zowel weekdagen, weekends en feestdagen.

Binnen deze periode zoeken we toezichthouders/aanspreekpunten voor de weekends (van 10 tot 18 uur) en voor weekdagen (van 15 tot 18 uur). Kun je je regelmatig enige uren vrijmaken voor het toezicht of voor het gidsen: laat het ons weten!

Taken

Na een korte opleiding kun je aan de slag als gids of als aanspreekpunt-toezichthouder. Vanwege de internationale uitstraling van de tuin zoeken we ook meertalige gidsen (Frans, Engels, Duits,…). In een latere fase starten we een educatieve werking op, bijvoorbeeld voor scholen, of een verkooppunt voor producten uit de museumtuin.

Ook tuinhulp is welkom. Onder begeleiding van het professionele team van Natuur en Bos, help je met het onderhoud van de tuin: wieden, borstelen, opruimen,…

Vragen?

Stuur een mail naar vrijwilligers.anb@vlaanderen.be.

Heb je interesse?

Vul dan onderstaand formulier in en wij contacteren je binnen de twee weken.

Mogelijke taken die je zou willen uitvoeren:
Talenkennis
Op deze pagina