Meer info

Meer info

Om het draagvlak voor wolven in Vlaanderen te vergroten zet Natuur en Bos sterk in op sensibilisering. Samen met onze partners voorzien we websites, folders en artikels en organiseren we tal van activiteiten.

Wat vind je op deze pagina?

Activiteiten

Wolvenexpo

Van 1 maart tot en met 30 juni kan je in het Bosmuseum van Gerhagen terecht voor de “Pop-Up Expo Wolven in Limburg”. Deze informatieve en interactieve expo focust onder andere op het wel en wee van de Limburgse wolven, maar ook op hoe mens en wolf best met elkaar kunnen samenleven. Roger, de aangereden wolf uit Opoeteren, is het pronkstuk in de tentoonstelling. De expo reist al rond sinds 2019, maar er is sindsdien veel gebeurd in de wolvenwereld. Ontdek hoe het sindsdien met onze wolven gegaan is. Wil je weten hoe je een wolfproof raster opzet? Dat kan. Wolf Fencing Team Belgium voorziet een wolfproof demoraster bij de expo. Voor kinderen werden er educatieve en interactieve elementen in de expo verwerkt.

De toegang is gratis. Alle info en de openingsuren via www.wet.gerhagen.be

Infoavonden voor veehouders 

Er zijn momenteel geen data bekend.

Lokale evenementen

Er zijn momenteel geen data bekend.

Links

  • Wetenschappelijk onderzoek over de wolf vind je op de site van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO). Je kunt je ook inschrijven op de nieuwsbrief ‘Roofdiernieuws’ met meer wetenschappelijke informatie over de wolf. De meest recente versie vind je hier.
  • In de natuurdocumentaire Onze Natuur, die samen met Natuur en Bos gerealiseerd wordt en die in 2022 gelanceerd zal worden, mag de wolf uiteraard niet ontbreken. Op de website vind je alvast een uitgebreid dossier over wolven, vol interessante weetjes en prachtige foto's en videobeelden. Een pagina om in het oog te houden!
  • Ook op Ecopedia vind je heel wat nuttige en boeiende info over wolven.

Downloads 

Nog vragen?

Vind je niet meteen het antwoord op jouw vraag over wolven? Snuister dan eens door de vaak gestelde vragen of neem contact op met Natuur en Bos.