Lopers

Natuurloop - Hoge vijvers - Gewestbos Ravels

Bij de natuurloop Arendonk - Ravels kun je kiezen uit vijf verschillende lussen.

In Arendonk heb je in het natuurgebied de Hoge Vijvers de keuze tussen een groene lus van 6,3 km en een blauwe lus van 13,1 km. Je kan beide lussen starten op de parking van De Wouwershoeve (De Lusthoven 58, 2370 Arendonk). Op de parking Hoge Vijverbos kan je eventueel ook de blauwe lus aanvatten.

In het Gewestbos Ravels heb je de keuze uit drie verschillende afstanden (groene lus van 4,1 km - blauwe lus van 9,2 km - rode lus van 10,9 km). De groene en blauwe lus starten op de parking aan het Boshuis Ravels (Jachtweg 27, 2380 Ravels). De rode lus start op de parking aan de Marneffedreef. Je kan er ook starten met de blauwe lus. De lussen van Arendonk en Ravels zijn met elkaar verbonden via een verbindingstraject van 2 km zodat langere combinaties ook tot de mogelijkheden behoren.

Beide natuurgebieden tonen veel verscheidenheid waardoor er heel wat variatie zit in de loopomlopen. Lange lichtrijke bosdreven en kleine single tracks gaan door naaldbossen, langs stukjes heide en vennen, …

In Domeinbos Hoge Vijvers in Arendonk geniet je van een deugddoende rust, weidse vergezichten en een heerlijke brok natuur met veel naaldhout en loofhout. Er is een uitgebreid netwerk van lichtrijke dreven en kleine open plekken heide en heischraal grasland.

De topnatuur in Gewestbos Ravels strekt zich uit over drie verschillende deelgebieden; Overheide, Gewestbos Ravels Noord en Gewestbos Ravels Zuid. De resterende vennen en heide zijn een paradijs voor insecten en amfibieën. Hier vliegen zeldzame schoonheden zoals heideblauwtje, bruine winterjuffer en grijze zandbij. Een grote variatie aan naald- en loofbomen en de afwisseling tussen bos en open terrein maken dit stuk natuur zeer waardevol en interessant.

Bekijk de kaart

   
Locatie
51.37619501, 5.05909
Bewegwijzering
Ja