Landschapsbeeld

Avontuurlijke mountainbiketocht in het Muziekbos

Als stagiair bij onze afdeling communicatie ging Marwa op ontdekking in de natuur. Dat deed ze door de te gaan mountainbiken in het Muziekbos. In deze blog neemt ze je graag mee op avontuur langs de kronkelende paadjes van het bos en voorbij allerlei leuke bezienswaardigheden.

Wegwijzer mountainbike-pad, getrokken vanop mountainbike

Mountainbiken is een avontuurlijke en leuke sport die je uitdaagt om het beste uit jezelf te halen en je grenzen te verleggen. Het Muziekbos is een fantastische plek om zowel te wandelen als te mountainbiken, niet alleen met mooie routes maar ook met prachtige uitzichten. In dit blogartikel wil ik je graag meer vertellen over mijn persoonlijke ervaring met mountainbiken in het Muziekbos en waarom het zo’n geweldige plek is om die sport daar te beoefenen.

Toen ik voor het eerst besloot om te gaan mountainbiken in het Muziekbos, was ik een beetje nerveus. Ik was het niet gewend, ik had nog niet veel ervaring met de sport en wist niet goed wat ik kon verwachten. Maar zodra ik op de fiets zat en begon te trappen, voelde ik de adrenaline en was ik klaar om de uitdaging aan te gaan.

Natuurfoto met wilde hyacinten

Een van de voordelen in het Muziekbos is de diversiteit aan routes die beschikbaar zijn. Er zijn talloze paden om uit te kiezen die variëren in moeilijkheidsgraad en lengte. Sommige van die routes zijn ideaal voor beginners, terwijl andere een hoger niveau van technische vaardigheid vereisen.

Een andere reden waarom ik zo heb genoten van mountainbiken in het Muziekbos is de stilte die je er vindt. Het bos is een oase van rust, het was zo fijn om even weg te zijn van de drukte van het dagelijkse leven. Ik kon me volledig concentreren op de sport en de natuur om me heen, zonder afgeleid te worden door mensen of geluiden.

Tijdens mijn tocht heb ik ook een deel van het Muziekbos te voet afgelegd omdat er plekken zijn waar het verboden is om met de mountainbike te rijden door de aanwezigheid van speelzones, dieren en planten zoals wilde hyacinten. Ik heb er prachtige natuur ontdekt, met overal mooie paarse hyacinten die je op veel plaatsen kon zien.

Speelzone Muziekbos
Speelzone Muziekbos

Ook kwam ik langs enkele monumenten, zoals de Geuzentoren. Een opvallende toren die zich bevindt op een van de hoogste toppen van het Muziekbos. De toren staat symbool voor de geschiedenis en de strijd voor vrijheid tijdens de Tachtigjarige Oorlog.

Geuzentoren: een stenen toren uit de 19de eeuw (lang na de 80 jarige oorlog)

Daarnaast was er ook een Grafheuvel, een prehistorisch monument dat bestaat uit een heuvelvormige ophoping van aarde of stenen, waarin zich een graf bevindt. Die zandige heuvel is ongeveer 2 meter hoog en heeft een doorsnede van 8 of 9 meter. Het was een ideale plek om even te genieten van het uitzicht.

Er is zelfs een picknicktafel beschikbaar waar je kunt eten of gewoon kunt uitrusten.

Al bij al was mijn ervaring met mountainbiken in het Muziekbos fantastisch. Ik zou het zeker aanraden aan iedereen die op zoek is naar een avontuurlijke sport in een natuurlijke omgeving. Of je nu alleen gaat of met je gezin, het Muziekbos heeft voor iedereen iets te bieden. Kom het zelf ontdekken en ervaar de sensatie van mountainbiken in dit prachtige bos!

Gerelateerde blogs

Op deze pagina