Crisiscommunicatie

Crisiscommunicatie

 • code

  Brandfase oranje in Limburg: hoog gevaar, wees voorzichtig!

  Brandfase oranje: hoog gevaar, wees voorzichtig!

  Het is erg droog en brandgevaarlijk in natuurgebieden. Wees voorzichtig, maak geen vuur en rook niet in natuurgebieden en bossen. Laat kinderen niet zonder toezicht in het terrein.
  Beheerders en brandweer zijn extra waakzaam. Als er...

  lees verder
 • code

  Brandfase rood in Antwerpse brandgevoelige gebieden, acuut gevaar!

  Brandfase rood: Acuut gevaar. De toegang tot het gebied wordt afgeraden. Als er een brand uitbreekt, rukt de brandweer altijd uit met groot materieel. Er wordt extra materieel en mankracht ingezet. De brandtorens in de Kalmthoutse Heide en op het Groot Schietveld worden elke dag bemand.

  lees verder
 • code

  Brandfase oranje in brandgevoelige gebieden Vlaams-Brabant: hoog gevaar

  Het is erg droog en brandgevaarlijk in sommige Brabantse natuurgebieden. Wees voorzichtig, rook niet in natuurgebieden en bossen. Laat kinderen niet zonder toezicht in het terrein. Beheerders en brandweer zijn extra waakzaam.

  Code oranje geldt ook voor Eikelberg, Rodebos,...

  lees verder
 • code

  Verhoogde waakzaamheid in alle Vlaamse natuurgebieden

  Bij deze extreme droogte vragen we iedereen om extra waakzaam te zijn in alle Vlaamse natuurgebieden vanwege het verhoogde brandrisico. Ook in West-Vlaanderen en Oost-Vlaanderen is stoken van vuur niet toegelaten (ook niet op plaatsen waar dat normaal gezien wél is toegelaten). Verder wordt...

  lees verder

Natuurdomeinen ontoegankelijk wegens werken, brand- of stormgevaar? Hiernaast vind je het overzicht van de huidige crisiscommunicatie.

Meer informatie over de verschillende brandfases >

Meer informatie over stormwaarschuwingen >