E-loket

E-loket


Je kunt formulieren in verband met jacht & wildbeheer en schade door soorten ook elektronisch indienen via het e-loket Fauna en Flora. Het e-loket wordt regelmatig aangevuld met nieuwe formulieren. (De papieren versies blijven uiteraard ook bestaan, die vind je op de overzichtspagina 'Formulieren').


De toepassing om online een jachtverlof aan te vragen is vanaf nu ook beschikbaar via het e-loket. > Download de handleiding met meer informatie (pdf - 2,5 MB)

De toegang tot het e-loket Fauna en Flora wordt geregeld via elektronische identificatie. Je kunt enkel inloggen via je federaal token of elektronische identiteitskaart. Voor die laatste heb je je PIN-code en een kaartlezer nodig. 

Als je naar de toepassing gaat, kom je eerst op de pagina om in te loggen. Afhankelijk van je hoedanigheid meld je je aan als:

  • Particulier -> Burger 
  • Medewerker van de Vlaamse Overheid --> VO-medewerker
  • Partner van de Vlaamse Overheid

Daarna kies je hoe je wilt inloggen: via een federaal token of via je elektronische identiteitskaart. Als je wilt testen of je e-id-lezer goed is geïnstalleerd en je webbrowser goed is aangepast, ga je best naar volgende test-pagina : http://test.eid.belgium.be. Als je problemen ondervindt, kun je hier voor hulp terecht: http://test.eid.belgium.be/faq/faq_nl.htm

Zo kom je op het e-loket Fauna en Flora terecht. Op de homepage kun je je eigen gegevens invullen, en zie je een overzicht van je eventuele reeds ingediende formulieren. Als je klikt op de knop 'Formulieren' bovenaan, kun je kiezen uit formulieren in verband met de jacht of formulieren in verband met schade door soorten.