14 °C
licht bewolkt
licht bewolkt

Liedekerke- en Hertigembos

3.83154
 • 4.2
 • 4.333335
 • 5
 • 4
 • 4
 • 4
 • Overzicht
 • Commentaren (0)
 • Praktische info

#liedekerkebos

Het Liedekerke- en Hertigembos zijn samen 200 hectare groot. Natuurliefhebbers kunnen het mooie domein verkennen via verschillende wandelpaden en genieten van de rust. Ook minder mobiele mensen kunnen hier volop genieten dankzij het verharde pad. De uitgebreide speelfaciliteiten zullen jonge deugnieten dan weer verrassen. Honden kunnen ravotten en vrij rondlopen in de hondenzone. En met de picknickweide erbij zijn alle ingrediënten aanwezig voor een heerlijk dagje uit. 

Volg de regiobeheerder van het Liedekerke- en Hertigembos via www.twitter.com/Wim_De_Maeyer

De troeven

 • Speelbos en speelweide
 • Picknickweide
 • Verhard pad voor minder mobiele mensen
 • Waardevol bosreservaat
 • Hondenzone
Toon meer informatie

Ontspannen in het bos

Wie het bos bezoekt zal het merken, hier komen veel mensen graag ontspannen. Joggers lopen hier hun parcours. Kinderen komen zich uitleven in het speelbos of op de speelweide met enkele speeltuigen. Minder mobiele mensen en (groot)ouders met een kinderwagen komen even de rust opzoeken. Gezinnen genieten van een picknick op de picknickweide. Ook de jeugdbewegingen uit de buurt maken dankbaar gebruik van deze groene long. Honden hebben hun eigen ravotplek in de hondenzone.  Pret voor iedereen!
 

Fauna en flora

Recreatie en natuur gaan hier hand in hand. Er is veel ruimte voor recreatie, maar in het niet toegankelijke bosreservaat kan de natuur zich volop uitleven. Dit waardevol reservaat is namelijk uniek in Vlaanderen: al 40 jaar is hier een natuurlijke verbossing aan de gang. 

 

 • Wandelroutes

  Drie bewegwijzerde wandelroutes (2,5 km, circa 5 km en 15 km) leiden de bezoeker door het Liedekerke- en Hertigembos.

  Routeyou.com
 • Speelzone

  In het Liedekerkebos is er een zomerspeelzone van 4,66 ha.

  Speelzones
 • Hondenzone

  De hondenzone ligt aan de ingang van het gebied.

  Hondenzones

Tips en reacties van bezoekers

Heb je onlangs dit natuurgebied bezocht en heb je nog interessante tips? Vul dan hier je reactie in of laad een relevante foto op. Onderaan de pagina verschijnen alle berichten.

Bestanden moeten kleiner zijn dan 32 MB.
Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
CAPTCHAThis question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Ligging en bereikbaarheid

Het Liedekerkebos ligt in Liedekerke en vormt samen met het kleinere Hertigembos het bijna 200 ha omvattende bos- en natuurcomplex Liedekerke- en Hertigembos.

Ingang

Eduard Schelfhoutstraat 188, 1770 Liedekerke

Met het openbaar vervoer

Het treinstation van Liedekerke ligt op ongeveer 2,5 kilometer van het Liederkerke- en Hertigembos. Buslijn 355 ‘Liederkerke – Ternat – Brussel Noord’ brengt je tot in de E. Schelfhoutstraat. Meer info: www.belgianrail.be en www.delijn.be.

Met de auto

Verlaat de E40 bij afrit 20 Ternat en rijd vervolgens links de Edingsesteenweg (N285) in. Na ongeveer 4 kilometer sla je rechts af. Je bent in de Kraanstraat. Volg deze straat tot je in de E. Schelfhoutstraat komt.

Faciliteiten

Parking, infobord  en picknickweide aan de ingang.

Geef sterren aan dit natuurgebied

Je kunt elk natuurgebied beoordelen aan de hand van zes categorieën. Ga met de muis over de sterren en klik op het gewenste aantal dat je wil geven.

Gemiddeld: 4.2 (5 votes)
Heb je genoten van je bezoek aan dit natuurgebied en zou je andere mensen aanraden om er ook naartoe te trekken?
Gemiddeld: 4.3 (3 votes)
Zijn er voldoende faciliteiten zoals infoborden, een duidelijke ingang, parking, bewegwijzering, banken, picknicktafels, barbecue, sanitair…
Gemiddeld: 5 (2 votes)
Is het natuurgebied interessant voor kinderen? Is het avontuurlijk? Is er een speelzone? Kun je met een buggy op de paden?
Gemiddeld: 4 (5 votes)
Kom je in dit natuurgebied planten of dieren tegen die uniek zijn in Vlaanderen? Of kom je er een uitzonderlijke variatie aan soorten tegen? Is het een verrassend landschap?
Gemiddeld: 4 (5 votes)
Leent dit natuurgebied zich tot sporten? Kun je er gaan joggen, fietsen, mountainbiken, paardrijden…? Is er een fit-o-meter? Worden er natuurlopen georganiseerd?
Gemiddeld: 4 (5 votes)
Zijn er veel verschillende en gevarieerde wandelroutes? Zijn die routes duidelijk bewegwijzerd? Is er een wandelroute voor elk type wandelaar?

Updates en activiteiten

Wat te doen in de buurt