Natuurbeheerplan

Natuurbeheerplan

Natuur en Bos ijvert voor betere bossen en natuur in Vlaanderen, want dit is zo belangrijk voor mens, dier en natuur. Je kunt er zalig genieten van de rust en het groen. De natuur voorziet ons letterlijk en figuurlijk van zuurstof. En het is een thuis voor heel veel dieren en planten. We moeten er dan ook zorgvuldig mee omspringen. Een goed beheerplan is daarom uiterst belangrijk. Want het beheer van bos en natuur moet zo georganiseerd worden dat de biodiversiteit alle kansen krijgt. 

Sinds 28/10/2017 wordt voor het opmaken van nieuwe beheerplannen de regelgeving voor het nieuwe Natuurbeheerplan toegepast. Voor beheerplannen die voor 28/10/2017 werden opgemaakt, is de regelgeving van het Bosbeheerplan, het beheerplan voor een natuurreservaat en het Harmonisch Park- en Groenbeheerplan van toepassing. Er is een overgangsregeling om deze oude beheerplannen om te zetten naar natuurbeheerplannen.

Inverde organiseert verschillende opleidingen over de correcte opmaak van een natuurbeheerplan. Bekijk het volledige overzicht >