Steenmarters en co

Steenmarters en co

De steenmarterbunzingwezel en hermelijn zijn de meest voorkomende marterachtigen. Het zijn snuggere roofdieren, die graag dicht bij de mensen wonen. Met hun opstaande oortjes en dikke vacht zien ze er bijzonder aaibaar uit. Bovendien zijn het nuttige wezentjes. De lenige jagers helpen om muizen en rattenplagen in je leefomgeving te voorkomen. 

Schade

Vooral steenmarters maken het soms nogal bont. Ze kunnen voor geluidsoverlast zorgen en durven daken, isolatie of auto-onderdelen beschadigen. Soms belagen ze zelfs je kippen of kleine huisdieren als cavia’s en konijnen.

Maatregelen

Een hele reeks maatregelen helpt samenleven met marterachtigen aangenamer te maken. Hieronder vind je een overzicht van preventieve basismaatregelen die je kan nemen om schade te voorkomen. De extra (vrijblijvende) maatregelen helpen de dieren weghouden.

Schadevergoeding

De hieronder vermelde basismaatregelen voor gebouwen en voertuigen zijn voldoende effectief gebleken om schade te voorkomen. Enkel wanneer er ondanks het nemen van minstens één van deze basismaatregelen schade wordt vastgesteld, kan men aanspraak maken op een schadevergoeding. Een schadevergoeding kun je aanvragen via het e-loket.


Basismaatregelingen


Extra maatregelingen