LIFE 3n-Stierkikker

Nieuws

11 december 

Ons Life 3n-stierkikkerproject is ongeveer 1 jaar geleden van start gegaan. Maar hoe pakken we de bestrijding van Amerikaanse stierkikker aan en waarom? Bekijk het allemaal in ons infofilmpje

28 augustus

Gisteren kwam LIFE-3n stierkikker in het nieuws. Met grote belangstelling werden fuiken, kikkers en kikkervissen bekeken terwijl onze medewerkers uitleg gaven. Heb je het gemist? Je kan de verschillende reportages opnieuw bekijken en lezen met de onderstaande links:

27 augustus 2020

Vandaag stelden we ons project voor aan de pers. Je kan het persbericht hier lezen. 

14 augustus 2020

Je kan de folder van ons project ook hier downloaden.

16 juni 2020

Je kan ons project ook volgen op: youtube, facebook en twitter.

6 mei 2020

Voor het vangen van de kleinere larven van de stierkikker gebruiken we nu ook schietfuiken met een maaswijdte van 5mm. Het staand wand is ook wat langer voor een optimale vangst

fuik voor stierkikkerlarven

4 mei 2020

De eerste stierkikkers van het seizoen zijn in het labo van PXL Bio-Research aangekomen!! Het kweekseizoen kan van start gaan. Goed werk van Natuurwerk vzw!

25 april 2020

Vanaf nu is het Life-project ook te volgen op twitter: https://twitter.com/LifeStierkikker

10 april 2020

Ook een stierkikker gezien of gehoord? Meld het!

Het is belangrijk om nieuwe locaties met Amerikaanse stierkikker direct aan te pakken.  Heb je een Amerikaanse stierkikker gezien of gehoord? Geef het dan door op www.waarnemingen.be.

December 2019

Het Life 3n-stierkikker ging in oktober van start. De voorbereidingen voor het veldwerk gingen van start en de ontwikkeling van het projectlogo.