Praktisch

Bereikbaarheid

Met de fiets
Dwars door het Parkbos loopt de fietssnelweg F7, aangelegd op een voormalige spoorwegbedding. Van hieruit kom je gemakkelijk in de verschillende deelgebieden van het Parkbos.

Met de bus/tram

  • Startplaats Grand Noble: De halte Sint-Denijs-Westrem Grand Noble wordt bediend door buslijn 77 (Deinze – Gent – Lochristi – Beervelde). Deze lijnt doet ook het station Gent-Sint-Pieters aan.
  • Startplaats Maaltebruggepark: Vanaf Gent Sint-Pietersstation neem je best tram 1 richting Flanders Expo tot aan halte Maria-Middelares/Maalte. Daarnaast wordt de halte ook bediend door de volgende buslijnen: 76 (De Pinte – Gent – Lochristi – Wachtebeke), 77 (Deinze – Gent – Lochristi – Beervelde) en 78 (Zevergem – De Pinte – Gent – Lochristi – Lokeren)

Met de trein
Station De Pinte ligt op wandelafstand van het Parkbos. Aan het station Gent-Sint-Pieters kan je fietsen huren en zo naar het Parkbos rijden.

Met de wagen
Maak gebruik van de randparkings:

  • Parking Grand Noble: Kortrijksesteenweg 1177, 9051 Sint-Denijs-Westrem
  • Parking Scheldevelde en de Zeven Dreven: via de rotonde op de N60, 9840 De Pinte
  • Parking Maaltebruggepark: Buitenring-Zwijnaarde 420, 9051 Sint-Denijs-Westrem

Toegankelijkheid

De hoofdpaden zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers. De groene wandelroute is nog niet integraal toegankelijk. Daarvoor is het nog even wachten op de definitieve aanleg van de wandelpaden.
Naast de hoofdpaden kun je ook olifantenpaadjes ontdekken. Als wandelaar mag je vrij door het gebied struinen, behalve op de plaatsen waar expliciet vermeld staat dat dit niet het geval is. Fietsers en ruiters moeten op de voor hen voorziene paden blijven om conflicten met andere gebruikers te vermijden.

Lees hier de toegankelijkheidsregeling.

Aanbod voor groepen

Contact

  • Projectsecretariaat Parkbos
    Woordrow Wilsonplein 2, 9000 Gent
    Info@parkbos.be – 0474 56 31 18