Zwijntjesbos

Het zwijntjesbos is nog in volle ontwikkeling. Het ligt aan de rand van het Parkbos, tussen de Kelderijstraat, Mattestede, Heerweg Zuid en E17, en wordt in totaal 17,5 hectare groot. De buurtbewoners mochten mee beslissen over de naam: ‘Zwijntjesbos’ kwam als meest populaire naam uit de bus.

Het Zwijntjesbos wordt een avontuurlijke speelplek voor kinderen. Wie op ontdekking wil, zal verspreid in het bos houten spelelementen vinden. Klimmen in de bomen, kampen bouwen en verstopplekjes zoeken zal hier overal kunnen. Er zijn klim- en klauterelementen, open graspleintjes met zit- en picknickbanken en ook een stukje voedselbos waar snoepers fruit kunnen plukken of zich te goed doen aan de bessenstruiken en hazelnoten. Ook de zes oude grachten blijven. Je zal ze op verschillende plaatsen kunnen oversteken. De geboortebossen voor kindjes geboren in 2018, 2019 en 2020 krijgen er ook een plaats.

Voor de jongste kinderen is er het kleuterpad, dat Stad Gent samen met JCI Gent Artevelde uitstippelde. Het pad werd ‘De Kleine Spoorzoeker’ gedoopt en biedt een avontuurlijke tocht van 1,5 km aan in het Zwijntjesbos. Kleuters krijgen er diverse doe-opdrachten voorgeschoteld, aan de hand van een doeboekje met inleidend luisterverhaal.
Alle info is ook terug te vinden op de website van Stad Gent.