Hond uitlaten

Het Parkbos is voor veel wandelaars de ideale plek om de hond mee uit wandelen te nemen. Niets leukers dan een stevige tocht met de trouwe viervoeter. Dit houdt zowel baasje als hond in een optimale conditie.

Hond aan de lijn, ’t zal wel zijn!
In het Parkbos moeten honden altijd aan de leiband. Dat is misschien niet zo prettig, maar wel noodzakelijk om de rust in de natuur te bewaren.

Gelukkig zijn er ook twee hondenlosloopzones, waar honden naar hartenlust vrijuit kunnen lopen en ravotten zonder leiband. Op sommige plaatsen zijn honden, zelfs aan de leiband, niet toegelaten. Dat is onder andere het geval in zones waar dieren grazen. Op de Parkboswandelkaart zijn de hondenlosloopzones en de begrazingszones aangeduid.


Hondenlosloopzone in De Pinte
8000 m² groot

Parkeren kan op de carpoolparking aan het rond punt voor de E17 - steek daarna te voet de N60 over en volg de bordjes hondenlosloopzone - ofwel in de Polderdreef. Op de paden richting hondenlosloopzone moet je viervoeter aan de leiband.

De hondenzone is geen hondentoilet. ‘Ongelukjes’ neem je mee of deponeer je in de hondenpoeppaal aan de ingang van de hondenlosloopzone. 


Hondenlosloopzone in Sint-Denijs-Westrem
900 m² groot – t.h.v. Kortrijksesteenweg 1177, 9040 Sint-Denijs-Westrem

Parkeren kan op de Parkbos-parking. Op de paden richting hondenlosloopzone moet je viervoeter aan de leiband.

De hondenzone is geen hondentoilet. ‘Ongelukjes’ neem je mee of deponeer je in de vuilnisbak aan de ingang. 

 


Wat wil je doen?


Voor kinderen


Wat is er te zien?