Wandelen


Wandelkaart Parkbos
Stippel zelf je wandeling uit met de Parkbos-wandelkaart.

 

Wandelingen onder leiding van een Parkbosgids
Een enthousiast team Parkbosgidsen staat voor je klaar. In de Parkbosagenda lees je wanneer er gegidste wandelingen plaatsvinden.

Je kunt ook zelf een gegidste wandeling aanvragen. Er is een ruim aanbod aan themawandelingen, zowel voor volwassen als kinderen.


Grand Noble route
3,5 km – rode wegwijzers – startplaats: Grand Noble
De Grand Noble route loopt in een grote lus rond het kasteel Grand Noble (privaat). Onderweg kun je genieten van de imposante dreven die naar het kasteel leiden, oude knotwilgenrijen en jong bos. Met een beetje geluk kom je de herder tegen die met zijn schaapskudde door het gebied trekt.


Rosdambeekroute
5,5 km – blauwe wegwijzers – startplaats: Grand Noble
De Rosdambeek route leidt door de vallei van de Rosdambeek. Bij nat weer is het duidelijk waarvoor de vlonderpaden dienen, want dan staat een groot deel van dit natuurgebied onder water.  


Scheldevelde en de Zeven Dreven route
6,6 km – groene wegwijzers – startplaats Scheldevelde en de Zeven Dreven
De naam van deze route komt van het Kasteel Scheldevelde, van waaruit zeven dreven uitwaaieren over het landschap. Deze gevarieerde wandelroute leidt je langs de verschillende dreven, de veldkapel O.L.V. van Hemelrijk, het grootste speelbos van de regio en veel jong bos.


Struinen in de wastine
In de wastine, de centrale begrazingszone in Scheldevelde en de Zeven Dreven, mag je vrij rondstruinen. In dit 22ha grote gebied grazen zeven ezels en enkele koeien. Zij zorgen voor een afwisselende begroeiing van struiken, bomen en grasland.

 


Hondenlosloopzones
In het Parkbos zijn twee zones afgebakend waar je hond volledig vrij kan ronddartelen, onder toezicht van zijn/haar baasje natuurlijk! Op alle andere plaatsen in het Parkbos moet de hond wél aan de leiband en op de paden blijven.

 


Wat wil je doen?


Voor kinderen


Wat is er te zien?