Kamperen

Richtlijn corona: bivakzones gesloten, ook na 8 mei

Onze bivakzones zijn gesloten vanwege de avondklok. Vanaf 8 mei 2021 verdwijnt de avondklok. Er blijft wel een samenscholingsverbod vanaf 4 personen vanaf middernacht. Daarom blijven onze bivakzones ook na 8 mei nog gesloten, zowel overdag als 's nachts, zolang het samenscholingsverbod geldt.

Avonturiers opgelet! Zomaar je tentje opzetten in de natuur mag niet, maar gelukkig vind je sinds kort bivakzones in onze allermooiste natuurgebieden, die je te voet of met de fiets kunt bereiken. Ze zijn meestal voorzien van een waterpomp, een vuurkorf, en eventueel een composttoilet. De rest droom je er zelf bij. Dit maakt de natuurbeleving maximaal met een minimale ecologische voetafdruk. En volledig gratis. Op de bivakzones van Natuur en Bos mogen maximaal 3 tentjes (10 personen) staan (reserveren kan niet). Zo blijft het rustig voor mens en dier. 

Op onze bivakzones mag je één nacht verblijven en ben je welkom tussen 18 uur en 10 uur. Heb je afval?  Neem het mee naar huis. Als er een vuurkorf aanwezig is, mag je daarin een gezellig vuurtje stoken tenzij er een verhoogd risico is op brandgevaar. Informatie daarover vind je ter plaatse, op www.natuurenbos.be/waarschuwingen en in de media. Heeft de bivakzone geen toilet? Doe je behoefte dan in een kuiltje dat je nadien weer toedekt. Geniet van je nacht onder de sterren zonder muziek of lawaai te maken en dommel in met de nachtelijke geluiden van de natuur op de achtergrond.

In Limburg

In Oost-Vlaanderen

In Antwerpen

In Vlaams-Brabant

Nog meer bivakzones vind je op www.bivakzone.be.

Pagina's

Kom kamperen

Toon alle domeinen
 • De Warande Hamont-Achel

  Parking aan de Eilandjes
  De Eilandjes
  3930 Hamont-Achel

  3.5
  weergeven
 • De Balokken

  Ingang met parkeermogelijkheid
  De Balokken
  8940 Wervik

  4.42857
  weergeven
 • Wortel-Kolonie

  Kolonie 41
  2323 Hoogstraten

  4.11111
  weergeven
 • Duinengordel

  Dienst Toerisme
  Phil Bosmansplein 1
  3670 Meeuwen-Gruitrode

  4.642855
  weergeven
 • Meetshoven

  Terheidelaan 97
  3200 Aarschot

  4
  weergeven
 • Kind in Maldegemveld - Ludo Goossens

  Drongengoed

  Drongengoedweg 11
  9910 Aalter

  4.054055
  weergeven