Kamperen

Vanaf 19 juni 2021 zullen onze bivakzones weer openen. Binnenkort zullen we ook met een reservatiesysteem werken. Meer nieuws hierover volgt. 

Avonturiers opgelet! Zomaar je tentje opzetten in de natuur mag niet, maar gelukkig vind je sinds kort bivakzones in onze allermooiste natuurgebieden, die je te voet of met de fiets kunt bereiken. Ze zijn meestal voorzien van een waterpomp, een vuurkorf, en eventueel een composttoilet. De rest droom je er zelf bij. Dit maakt de natuurbeleving maximaal met een minimale ecologische voetafdruk. En volledig gratis. Op de bivakzones van Natuur en Bos mogen maximaal 3 tentjes (10 personen) staan (reserveren kan niet). Zo blijft het rustig voor mens en dier. 

Op onze bivakzones mag je één nacht verblijven en ben je welkom tussen 18 uur en 10 uur. Heb je afval?  Neem het mee naar huis. Als er een vuurkorf aanwezig is, mag je daarin een gezellig vuurtje stoken tenzij er een verhoogd risico is op brandgevaar. Informatie daarover vind je ter plaatse, op www.natuurenbos.be/waarschuwingen en in de media. Heeft de bivakzone geen toilet? Doe je behoefte dan in een kuiltje dat je nadien weer toedekt. Geniet van je nacht onder de sterren zonder muziek of lawaai te maken en dommel in met de nachtelijke geluiden van de natuur op de achtergrond.

In Limburg

In Oost-Vlaanderen

In Antwerpen

In Vlaams-Brabant

Nog meer bivakzones vind je op www.bivakzone.be.

Pagina's

Kom kamperen

Toon alle domeinen
 • De Warande Hamont-Achel

  Parking aan de Eilandjes
  De Eilandjes
  3930 Hamont-Achel

  3.5
  weergeven
 • Wortel-Kolonie

  Kolonie 41
  2323 Hoogstraten

  4.11111
  weergeven
 • Kind in Maldegemveld - Ludo Goossens

  Drongengoed

  Drongengoedweg 11
  9910 Aalter

  4.02564
  weergeven
 • Grootbos

  parking
  Kasteelstraat
  3770 Genoelselderen

  3.666665
  weergeven
 • Hoge Vijvers

  meeting point
  Mierdseweg 41
  2370 Arendonk

  4.153845
  weergeven
 • Duinengordel

  Dienst Toerisme
  Phil Bosmansplein 1
  3670 Meeuwen-Gruitrode

  4.642855
  weergeven