Ontdek het Multimovepad in Meerdaalwoud - en binnenkort in heel Vlaanderen!

Natuur en Bos en Sport Vlaanderen willen kinderen op een speelse manier laten bewegen in een natuurlijke en uitdagende omgeving. Daarom creëerden ze het Multimovepad, een ideale mix van bewegen, ravotten en natuurbeleving. Natuurlijke hindernissen en houten constructies dagen kinderen uit om samen met vriendjes en familie op ontdekkingstocht te gaan en daarbij twaalf bewegingsvaardigheden in te oefenen. Het eerste Multimovepad vind je in het Meerdaalwoud, maar de rest van Vlaanderen zal snel volgen. Want bewegen is gezond… en zeker in de natuur!

Het eerste Multimovepad in Vlaanderen vind je aan de onthaalpoort De Torenvalk in het Meerdaalwoud. Langs een wandelpad van net geen 2 kilometer dagen verschillende natuurlijke spelelementen de kinderen uit om op ontdekking te gaan. Op de klim- en stappalen, de schommel, de xylofoon, de reuzekatapult, de evenwichtsbalk… leren ze volop klimmen, springen en landen, glijden, slaan, trekken en duwen, wandelen en lopen.

Uiteraard is het ook gewoon een wandelpad. Ouders en begeleiders van de spelende kinderen kunnen er dus even de benen strekken. Het pad is voorzien van de nodige bewegwijzering.

Het Multimovepad in het Meerdaalwoud brengt een mooie mix tussen open grasvlakten en een stuk speelbos. In het speelbos kunnen de kinderen, net als in andere speelzones, ook naar hartenlust kampen bouwen en ravotten.

  • Locatie: Onthaalpoort De Torenvalk, Naamsesteenweg 72 in Blanden (Oud-Heverlee)
  • Start ter hoogte van de uitkijktoren aan de parking
  • Het Multimovepad is gratis toegankelijk tussen zonsopgang en zonsondergang

Wist je dat het Multimovepad Heldenproof is? De Helden van Ketnet zijn vier avontuurlijke vrienden die bekend en geliefd zijn bij de Ketnetters dankzij hun sterke stunts, slimme experimenten en zotte stoten. Helden Gloria en Wout kwamen langs tijdens de opening van het Multimovepad en vonden het na intensief testen alvast supercool.

                

                

Wil je zelf een Multimovepad aanleggen?

Natuur en Bos en Sport Vlaanderen willen steden en gemeenten, en andere overheden, helpen om de (groene) openbare ruimte beweegvriendelijk in te richten. Daarom lanceerden beide agentschappen een draai- en inspiratieboek om zelf een Multimovepad aan te leggen. Naast dit draaiboek vol tips en ideeën zullen we ook de nodige bewegwijzering, plaatjes, een startzuil en promomateriaal ter beschikking stellen.