Brevet? Check!

Brevet? Check!

Bij het Europees Sociaal Fonds (ESF) loopt een project om eerder verworven competenties in kaart te brengen. Binnen het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) werken veel gemotiveerde en competente medewerkers. Zij hebben vaak veel competenties en vaardigheden geleerd tijdens het uitoefenen van hun job. Die competenties werden tot nu toe echter niet erkend. Het ANB en inverde hebben daarom ingeschreven op de oproep van ESF met het project ‘Brevet? Check! ‘. Dit project werd goedgekeurd en loopt van 1 juli 2014 tot 31 december 2015. Het ANB ontvangt bijgevolg subsidies om de eerder verworven competenties van de arbeiders in kaart te brengen en te erkennen.

Deze erkenning gebeurt door, na het afleggen van (en slagen voor) een proef, een brevet uit te reiken aan de deelnemers. Door het brevet hebben de deelnemers een bewijs van hun vaardigheden, soms zelfs met internationale uitstraling. Zo volgt de kettingzaagproef van inverde de Europese standaarden (ECC). Daardoor is dit brevet waardevol en geldig binnen Europa. Meer informatie hierover vind je op www.ecopedia.be.

Bij het slagen voor de andere proeven wordt er een brevet van inverde of van een andere opleidingsinstelling die aanvaard is bij werkgeversactief in de tuin- en bosbouw uitgereikt.

Alle brevetten die tijdens deze periode worden uitgereikt kaderen dus binnen het subsidieproject van het Europees Sociaal Fonds.